MENTEŞE
Giriş Tarihi : 17-02-2024 11:23

AK Parti Başkan Adayı Ballı: “HİZMETTEN YOKSUN BİR MENTEŞE VAR”

AK Parti Başkan Adayı Ballı:  “HİZMETTEN YOKSUN BİR MENTEŞE VAR”


"TÜM SORUNLARI 5 YILDA ÇÖZECEĞİZ"
AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Şadi Ballı, ilçenin altyapı ve üstyapı problemlerine dikkati çekerek, kentin adeta kanayan yarası haline gelen Kötekli Mahallesi’ndeki sorunların çözümü ve öğrenci ile kent bütünlüğünün sağlanması noktasında açıklamalarda bulundu. 
İlçeden eğitim için 2003’te ayrılmasının üzerinden 21 yıl geçtiğine vurgu yapan Ballı, “Menteşe aynı Menteşe. Değişen çok da bir şey yok aslında. Bunun nedeninin de hizmet üretmek gibi bir gaye olmaması olduğunu düşünüyorum” dedi.  
“Menteşe’nin hangi sorunu yok ki?” diyen Ballı, bir çok şehri görüp tecrübe ettikten sonra Menteşe’ye döndüklerinde gerçekten üzüldüklerini ifade etti.
Ballı, 2024’te hala Ortaköy gibi bir mahallede çok ciddi paralara satılan evlerin kanalizasyonlarının bulunmadığına dikkati çekerek, “Hala oralarda vidanjörler geziyor. En batı, en uygar kentten bahsediyoruz. Bunun yanında bitmek bilmeyen su problemleri var. En pahalı suyu kullanıyoruz. İnsanlar en pahalı suyu bile kullanmaya razı hale gelirken, temiz akan bir su istiyor.” diye konuştu.
Kentte yol probleminin de vatandaşın başka bir kanayan yarası olduğuna işaret eden Ballı, tek yön ve otopark probleminin üzerinde rekreasyon alanları bulunan yer altı otoparklarıyla çözüme kavuşturacaklarını aktardı.
ESKİŞEHİR MODELİ
Ballı, çocuklar ve gençler için sosyal donatı eksikliklerinin olduğunu, bu konuda da çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
Eskişehir modelini örnek gösteren Ballı, “Eskişehir de aynı Muğla konjonktürüyle yönetilen bir belediye. Ama insan isteyince demek ki bir şeyler yapabiliyormuş. İç Anadolu’nun göbeği, kırsalı, sağı, solu ova olan ama Türkiye’nin her yerinden turist çeken bir yerden bahsediyoruz. Yani Menteşe’nin bundan ne eksiği var. Hiçbir eksiği yok. Pek tabi fazlalığı var. Doğal güzelliği, temiz havası, güzel insanları var. Ama aynı zamanda hizmetten yoksun bir Menteşe var.” ifadelerini kullandı.
“KÖTEKLİ KENTTEN KOPARILMIŞ”
Ballı, öğrenci bölgesi olarak gösterilen Kötekli Mahallesindeki sorunlara da vurgu yaptı.
Kötekli’nin şehir merkezinden tamamen kopuk olduğunu belirten Ballı, şöyle devam etti:
“Hep üzerinde konuşulan ama hiçbir şey üretilmeyen tam aksine soruna sorunla cevap verilen bir Kötekli var. Eskişehir’de iki üniversite var. Hatta üçüncüsü olmuş diye biliyorum. Orada gayet nitelikli eğitimin yanında eğlence merkezleri, kafeler, sosyal donatı alanları, her türlü öğrencinin istediği gibi vakit geçirebileceği, maddi manevi konforlu alanları var. Bunun için adı öğrenci şehri. Burada ise Kötekli tamamen şehirden kopartılmış, ayrı bir yere konumlandırılmış. Öğrenci oradan çıkmıyor. Çıksa şehir merkezinde alternatifi yok. Gelmek istese ulaşım problemi var. Ne yazık ki sosyolojik olarak da sıkıntılı bir Kötekli şu ana kadar idame ettirilmiş.” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ ELEŞTİRİ DEĞİL OLMAYANLARI KONUŞMAK VE OLDURMAK”
Ballı, Kötekli’nin içkili yerler bölgesinden çıkarılması konusuyla ilgili olarak da öğrencilerin her türlü mekana rahatlıkla girip çıkma ortamının sağlanması gerektiğini düşündüğünü söyledi.
Ancak tüm bu mekanların tek bir lokasyonda, yoğunlaşarak kontrolden çıkmış bir vaziyette, huzursuzluk yaratacak şekilde olmaması gerektiğini savunan Ballı, “Bedelleri çok farklı noktalara gidebilecek huzursuzluklar bunlar. Bu alanlar şehrin farklı noktalarına serpiştirilebilir. Kötekli’de yine olabilir. Ama belli aralıklarla olmalı. Onun dışında spor merkezleri, kütüphaneler olmalı. Öğrencinin yaşam tarzı gece hayatından ibaret olamaz. Kendim de çok yoğun ve dolu bir öğrencilik yaptığım için bunu rahatlıkla söylüyorum. Açıkçası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gençliği adına da üzgünüm. Belediyenin özellikle gençler anlamında en büyük projeleri oraya yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gençlik gelecektir. Belediyeyle ilgili gençleri cezbedecek alanlar ne yazık ki yok. Amacımız eleştiri değil, olmayanları konuşmak ve oldurmak.” dedi. 
Ballı, kentin tüm sorunlarını beş yıl içerisinde çözüme kavuşturmak için canla başla yorulmadan çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

AdminAdmin