GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 17:47   Güncelleme : 15-09-2022 17:55

Karakuş, “MUTSO’yu ilin yükselen değeri haline getireceğiz”

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUTSO) 15 Ekim’de gerçekleşecek organ seçimleri öncesi adaylığını açıklayan ilk isim eski başkan Bülent Karakuş oldu.

Karakuş, “MUTSO’yu ilin yükselen değeri haline getireceğiz”

 

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUTSO) 15 Ekim’de gerçekleşecek organ seçimleri öncesi adaylığını açıklayan ilk isim eski başkan Bülent Karakuş oldu.

Serap Ülkü Medya A.S Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir’in genel ve yerel seçimleri hatırlatarak, “Herhangi bir siyasi partiden adaylık teklifi gelirse oda başkanlığı ve teklif yönünden nasıl bir yol izleyeceksiniz?” sorusu üzerine Karakuş, “Bu dönem için sadece odaya hizmet var. İsterse milletvekilliği birinci sırası teklif etsinler bu kesinlikle söz konusu olmayacak.” cevabını verdi.

 

MUTSO, 15 Ekim 2022 tarihinde organ seçimleri için sandık başına geçecek.

Organ seçimleri öncesi MUTSO eski başkanı Bülent Karakuş, Muğla Güç Birliği üyeleri ile birlikte hizmet binasında basın açıklaması yaparak, adaylığını açıkladı.

Karakuş, parçası olmaktan gurur duyduğu Muğla Güç Birliği ekibi ile 13 yıl önetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nı ilin yükselen bir değeri haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Son 4 yıl meclis üyesi olarak hizmet vermeye çalıştığını belirten Karakuş, gelinen noktada gerek üyelerin gerekse kamuoyunun şahsı ve ekip arkadaşları ile oluşturacağı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğu yönündeki talepleriyle karşılaştığını ifade etti. Karakuş, bu taleplere elbette ki kayıtsız kalmalarının beklenemeyeceğini anlatarak, “Öyle de oldu. Elimizi tekrar taşın altına koymaya karar verdiklerini dile getirdi.

 

MUTSO’nun ilin sosyo-ekonomik yapısına hizmet eden en önemli dinamiklerinden bir tanesi olduğunu anlatan Karakuş, “Bu bilinç ve daha önceki görev anlayışımızla ilimizin bu dinamiğini; daha etkin, ortak akla inanan, daha fazla katma değer sunabilen, daha uyumlu, daha paylaşımcı bir hale getirmek için yönetime talibiz.” dedi.

 

Karakuş, şunları aktardı:

“İlk gün ‘oda üyeleri için vardır’ anlayışıyla çıkmış olduğumuz hizmet yolculuğumuzda daha yapacak çok işimiz olduğu bilinci ve ilimize yapılan hizmetinin kutsal hizmet olduğu anlayışıyla 15 Ekim’de yapılacak olan odamız organ seçimlerinde güç birliği adını verdiğimiz oluşumumuzla önümüzdeki hizmet dönemi için göreve talip olduğumuzu açıklamak isterim.  Göreve geldiğimiz andan itibaren hep ekip ruhunun, birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştım. Şuanda geldiğimiz noktada aradan yıllar geçmesine rağmen o ruhu kaybetmediğimiz görmek beni son derece gururlandırdı.”

 

“GELEN TALEPLER ÜZERİNE ADAY OLDUM”

Basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karakuş tekrar oda başkanlığı yapmak için en önemli etkenin ne olduğu yönündeki soruya “Gerek üyelerimizden gerekse oda içerisindeki dinamiklerden aldığımız talepler bizi kayıtsız kalmaya itemedi. Biz illaki buraya ait olduğumuzu ve buradaki herhangi bir aksaklıktan yine kendimizi sorumlu tuttuğumuzu da belirtiyorum. O yüzden tekrar görev almada gelen talepler yer aldı.” cevabını verdi.

 

İDDİALARA YANIT VERDİ

Önceki döneminde odaya ait taşınmazların satıldığı yönündeki iddialara da cevap veren Karakuş, odaya ait sadece 2 arsanın oda binası yapımı sırasında satıldığını, ancak yine kendi dönemlerinde Koca Mustafafendi Caddesinde 3 katlı taşınması ve ortaca hizmet binasını odaya kazandırdıklarını söyledi.

Karakuş, 2 arsanın değerinden çok daha fazla olan 2 taşınmazı oda bünyesine kattıklarına dikkati çekerek, “Burada isteyen herkes tapumuzu, neyi satıp, neyi satmadığımızı görebilir. Buradan bilgi olması çok kolay. Herkese açık bir oda burası. Bu açıklamaları bilgi almadan yapıldığı için doğru bulmuyorum” dedi.

 

“BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLLİ ADAYLIĞI BİLE TEKLİF EDİLSE KABUL ETMEYECEĞİM”

Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir’in “Geçtiğimiz dönem siyasi bir partiden adaylığınızın gündeme gelmesi nedeniyle ticaret odası başkanlığı görevinizden ayrılmıştınız. Önümüzde genel ve yerel seçimler var. Herhangi bir siyasi partiden adaylık teklifi gelirse nasıl bir tavır izleyeceksiniz?” sorusu üzerine Karakuş, şu cevabı verdi:

“Bu dönem için sadece odaya hizmet var. Bundan sonraki hizmetimizi odaya sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde siyasetin herhangi bir yerinde olmadan ne milletvekilliği ne de belediye seçiminde hiçbir yere aday değilim. Şahsımın hiçbir şekilde adaylık düşüncesi olmayacak. İsterse milletvekilliği birinci sırası teklif etsin herhangi bir parti. Bu kesinlikle söz konusu olmayacak.”

 

“YENİ PROJELERİMİZ OLACAK”

Karakuş, geçmiş dönem de hayata geçirilemeyen projeler ile ilgili soruyu da şöyle yanıtladı:

“Hayata geçirilmeyen projeleri bu dönemde de arkadaşlarımız devam ettirme gayreti içindeler. Bürokrasi hakikaten bazen önünüzde engel oluyor. Bazen uzun süreçler alıyor. O yüzden çoğu projemiz sonuçlanmadı. Önümüzdeki günlerde eski projelerimizi bitireceğimiz gibi yeni projelerimizde olacak.”

AdminAdmin