MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-08-2023 10:35

Muğla'da Yaz Kur’an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Düzenlendi.

Yaz Kur’an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Düzenlendi.

Muğla'da Yaz Kur’an Kursları Arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali Düzenlendi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayelerinde,  Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü  tarafından organize edilen “2023 yılı Yaz Kur’an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması İl Finali” Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Her ilçeden dereceye giren üç öğrencinin kıyasıya yarıştığı bilgi yarışmasına Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri kurum yöneticilileri, öğrencilerin hocaları ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program daha sonra Yatılı Yaz Kur’an Kursu'nda kalan öğrencilerden Ferdun Erdem tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Din Hizmetleri Şube Müdürü ve İl Gençlik Koordinatörü Mehmet Kurumahmut da İlçelerinde ilk üçe girip, İl finaline gelerek dereceye girmek için yarışacak öğrencilere başarılar dileyerek yarışma hakkında bilgiler verdi.

 

 

Yatılı Yaz Kur’an Kursunda kalan öğrencilerden oluşan İlahi Korosundan ilahiler ve  İlçelerden derlenen video gösterimi ile program devam etti.

Daha sonra Yarışmaya geçildi.

Yarışma oldukça çekişmeli geçerken, 25 soru  sonunda  önce finalistler belirlendi  ardından her soru ile eleme usulü yarışma eşitlikler bozulana kadar devam etti.

Son ikiye kalan Kavaklıdere ve Dalaman İlçeleri  arasındaki İl Birincisi  kura sonucu  belirlendi.

Öğrencilerin kendilerinin seçtiği kurada Kavaklıdere birinci olurken Dalaman ise ikinci oldu. Ortaca İlçesi  ise yarışmayı üçüncü tamamladı.

 

 

Program sonunda protokol tarafından dereceye girenlere ödüller verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından 1.guruba   6.000 ₺, ikinci guruba 4.500 ₺ üçüncü guruba 3.000 ₺, diğer guruplara da 600 ₺ ödül verildi.

Bunun yanı sıra Tügva Marmaris Şubesi tarafından da her yarışmacı öğrenciye 100’er ₺ ve Mangala hediye edildi.

 

 

 

Ödül Töreninde  konuşan  Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, büyük bir özveri ile ilçelerinden yarışmaya katılan öğrencilere, onları yetiştiren hocalara ve velilere teşekkür ederek, geçen yıl Muğla İl Müftülüğü salonunda daha mütevazi bir şekilde yaptıkları yarışmanın bu yıl daha büyük bir salonda yapıldığını aktardı. Katılımdan son derece memnun olduklarını aktaran Çapçı, 11 Ağustos’ta da Kışla Parkında yapılacak Muğla 2. Çocuk Şenliğine Çocuklar başta olmak üzere tüm Vatandaşları davet etti.

Program Toplu fotoğraf çekimi ve dondurma ikramı ile son buldu.

AdminAdmin