GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 13:58   Güncelleme : 15-03-2024 14:03

ZEKİCAN BALCI “BU KATLİAMIN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ZEKİCAN BALCI “BU KATLİAMIN KARŞISINDA DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

CHP Muğla İl Başkanı Avukat Zekican Balcı, Akbelen çevresindeki tarım arazileri konusundaki iki gün arayla iki ayrı Cumhurbaşkanlığı kararı konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Balcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Milas Akbelen’ de zeytinliklerin de içinde olduğu bir bölge, 11 Mart 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ‘’Acele Kamulaştırma’’ yöntemiyle madencilik faaliyetlerine açılmıştır. Akbelen’in bugüne kadarki talanı yetmezmiş gibi uluslararası anlaşmaları ve hukuku yok sayan bu karar yine Cumhurbaşkanlığı’nın 14 Mart 2024 tarihli kararı ile iptal edilmiştir.

Ülkemizi 22 yıldır tek başına yöneten AKP iktidarının doğaya, ağaca, hayvana ve yaşam hakkına karşı bakış açısını bugüne kadarki uygulamaları sebebiyle çok iyi biliyoruz. Bu yüzden iki gün arayla alınan iki farklı kararın sebebinin ‘birden geliveren doğa ve ağaç sevgisinden’ kaynaklanmadığını çok iyi biliyoruz. AKP’nin 22 yıllık yağma ve talan öyküsü, ciltler dolusu kitaba konu olacak kadar derin ve kapsamlıdır. Biz bu anlayışı Kaz Dağları’ndan tanıyoruz, Marmaris Okluk Koyu’ndan tanıyoruz, Hasankeyf’den tanıyoruz, Artvin Cerattepe’den tanıyoruz. Çevre Katliamı konusunda uzman olan bu iktidarın iki gün içinde Akbelen ile ilgili düşüncesini değiştirmediğini sadece 1 Nisan’ı beklediğini çok iyi biliyor ve görüyoruz. O yüzden CHP Muğla Örgütü olarak, Muğla halkıyla birlikte bu katliamın karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizin sözünü veriyor, tüm halkımızı demokrasi ve hukuk çerçevesinde toplumsal direnişe davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AdminAdmin