YEREL
Giriş Tarihi : 04-09-2022 12:48

FTSO’NDA SEÇİM HAREKETİ HIZLANDI

Ağustos ayının bitmesiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim hareketleri hız kazandı.  Kırmızı Listenin devamı olan Birlik Hareketi, Mavi Grubun ikiye bölünmesiyle seçim çalışmalarına avantajlı başladı. Ancak, Birlik Hareketin günden güne büyümesi, mavi grubun ikiye bölünmesinden değil, Günay Özütok’un sivil toplum geçmişi ve çok sesliliğe önem vermesinden kaynaklanıyor. 

FTSO’NDA SEÇİM HAREKETİ HIZLANDI

 

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının ekim ya da kasım ayında yapılacak seçimleri için adaylar listelerini hazırlarken seçim tarihi henüz belirlenemedi. FTSO Yöneticileri, son Meclis toplantısında seçim tarihi ile ilgili meclis üyelerinin önerilerini sordu. Meclis üyeleri ve komite başkanlarının çoğunluğu seçimin 15 Ekim tarihinde yapılması yönünde görüş bildirdi.  Seçimin tarihi henüz netleşmedi, ekim ya da kasım ayında yapılacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yaklaşan seçimlerinde, mevcut Başkan Osman Çıralı Mavi Grup, geçen seçimde Mavi Grupta yer alan Asım Orhan Beyaz Grup ve Günay Özütok’da Kırmızı Grubun devamı olan “Birlik hareketi” olarak başkanlık için çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan adaylarının sivil toplum örgütleriyle ilişkileri, bugüne kadar içinde bulundukları çalışmalar incelendiğinde, Günay Özütok ciddi derecede öne çıkıyor.

OSMAN ÇIRALI
Osman Çıralı FTSO’na iki kez eski başkan Akif Arıcan’ın döneminde kırmızı listeden girdi. 2009-2013 yılları arasında FTSO Meclis Başkan Yardımcılığı, 2013-2018 yılları arasında FTSO Meclis Başkanlığını yürüttü. Meclis Başkanlığı sırasında muhalefet ile işbirliğine gitti. Yapılan çalışmalara muhalefet eden Osman Çıralı, 2018 Yılında yapılan seçime Mavi Gruba geçip başkan adayı oldu ve başkan seçildi. FTSO dışında sivil toplum örgütü yönetim kurulu üyeliği geçmişi ve tecrübesi bulunmuyor. 

ASIM ORHAN
Asım Orhan,  FTSO’da 2 dönem 2009-2013, 2013-2018 yılları arasında Mavi Guruptan Meclis Üyesi seçildi. MHP’DEN Seydikemer Belediye Meclis üyeliği yaptı. Oda ve siyasi parti dışında sivil toplum örgütü yönetim kurulu üyeliği geçmişi ve tecrübesi bulunmuyor. Osman Çıralı’nın bir dönem aday olacağım sözünü tutmadığı için, bir grup meclis üyesi arkadaşıyla birlikte yıllarca içinde bulundukları mavi gruptan ayrılarak Beyaz Grubun başkan adayı olarak seçime girme kararı aldılar. 

GÜNAY ÖZÜTOK STK GEÇMİŞİNDE BÖLGEYE KATKISI OLDUKÇA FAZLA
Günay Özütok, 1998-99 yıllarında CHP İlçe yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptı. 2001 Yılında Hisarönü Güzelleştirme Derneği’nin kurulmasına öncülük etti. Hisarönü Güzelleştirme Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı 12 yıl boyunca bölge turizminin, bölge insanının turizm bilincinin gelişmesi için, ekip arkadaşları ile birlikte önemli çalışmalara önderlik etti. Yerel ve ulusal düzeyde konuşmacıların katıldığı turizmin gelişmesi konulu konferanslar, yaz aylarında yerli ve yabancı tatilcilerin daha iyi zaman geçireceği, eğlenceler, spor aktiviteleri düzenlendi. Bunlar arasında 10 yıl süren Hisarönü Sokak Karnavalları, renkli eğlenceleriyle yerli tatilciler kadar yabancı tatilciler tarafından da yoğun ilgi gördü. 
2009 yılında FTSO yönetimine giren Günay Özütok, yönetimde iki dönem görev aldı, 2009-2013 Yılları arasında yönetim kurulu üyeliği, 2013-2018 yılları arasında yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Yönetimde bulunduğu dönemde ekip arkadaşlarıyla birlikte başta Babadağ’a teleferik yapılması, Fethiye destinasyonunun tanıtımı, tarımda yeni pazar arayışları, Fethiye İşletme Fakültesinin kurulması, Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmaların başlatılması başta olmak üzere, turizmin çeşitlenmesi amacıyla önerdikleri yürüyüş ve bisiklet rotalarının hayata geçmesi konularında çalışmalar yürüttü.  
Günay Özütok’un başkan yardımcılığı sırasında ekip arkadaşlarıyla birlikte başlatılıp ihale edilen Babadağ Teleferik Projesi ilk yılında olmasına karşı bölgeye ciddi anlamda ekonomik katkı sağlıyor. Tanıtım ve turizm sezonunda bölgeye getirdiği hareket de göz önüne alındığında Teleferiğin bölgeye sağladığı katkının boyutu henüz tam anlamıyla anlaşılmış değil.
Yine Günay Özütok’un yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı sırasında, ekip arkadaşlarıyla birlikte açılması için destek verdiği Fethiye İşletme Fakültesinin Karaçulha bölgesinin ekonomik ve sosyal olarak çehresini değiştirmesinin yanında, işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacını çözme gibi katkıları bölgenin ekonomik hayatına ciddi destek veriyor. Benzer ekonomik gelişmelerin Organize Sanayi Bölgesinde de yaşanması bekleniyor.

AdminAdmin