MİLAS
Giriş Tarihi : 18-09-2023 16:56

Boğaziçi’nin Trafo Sorunu, Çözüm Bekliyor!

Muğla'nın Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesinin girişinde yer alan trafonun trafik sorunlarına neden olduğunu dile getiren mahalle sakinleri AYDEM Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden acil çözüm bekliyorlar.

Boğaziçi’nin Trafo Sorunu, Çözüm Bekliyor!

Boğaziçi sakinleri, trafonun yol trafiğini aksattığını ve kazalara neden olduğunu belirterek çözüm için başvurularının olduğunu fakat hala yetkili kurumların herhangi bir çalışma yapmadığını belirtiyorlar.

AYDEM Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, bu konuda çözüm sağlamaları için göreve davet eden Boğaziçi sakinleri, bu durumun turizme olumsuz bir örnek teşkil ettiğini ve AYDEM'in duyarsızlığını anlayışla karşılamadıklarını ifade etmekteler.

Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da konuyu dikkate alması gerektiğini ifade etti.

Boğaziçi mahalle muhtarı Ferhat Karakoyun, ‘’AYDEM' e konuyla ilgili yardım talebinde bulunduk. Bahse konu trafodan çıkan havai hat, göçmen kuşlarında gece uçuşlarında sorun yaratmakta, ya çarparak ölmelerine veya sakat kalmalarına neden olmakta.

Bu durumda çözümün, trafonun yeni güzergahı ile birlikte, havai hattın da yeraltına alınarak enerji hattının düzenlenmesi gerekmektedir diyen Muhtar Karakoyun, dünya göçmen kuşlar literatürüne giren Tuzla sulak alanının, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından titizlikle takip edildiği bilindiğine göre, ilgili kurumların konunun çözümü ile ilgilenmeleri gerekir diye düşünüyorum’’ açıklamasını yaptı.

AdminAdmin