GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-10-2022 11:05   Güncelleme : 04-10-2022 11:30

Burhan, "Haber iftiraya değil belgeye dayalı olmalı”

TBMM’nde ele alınan Sosyal Medya yasanın önemli bir yasa düzenlemesi olduğunu söyleyen Sinan Burhan bu yasayı gerekli buluyoruz dedi. 

Burhan,


TBMM’nde ele alınan Sosyal Medya yasanın önemli bir yasa düzenlemesi olduğunu söyleyen Sinan Burhan bu yasayı gerekli buluyoruz dedi. 
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında Sosyal medya yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Burhan, bizler basın özgürlüğünü savunuruz, bilgi ve belgeye dayalı haberlere evet ama yalan ve kara propagandaya hayır diyoruz dedi. 

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, sosyal paylaşım ağlarının başlangıçta insanlara keyifli vakit geçirme alanı sağlasa da zamanla bu durumun değiştiğini belirterek “Bireylerin kişisel haklarının ihlal edildiği, onur, şeref ve haysiyetine saldırı niteliğinde iftira, karalama ve hakaret içeren, terör örgütü propagandası niteliği taşıyan, şiddeti teşvik eden, millî ve manevi değerleri aşağılayan ve benzeri çeşitli suç içeren paylaşımların yapıldığı bir mecra hâline gelmiştir” dedi.
Son yıllarda Türkiye’de internet medyasının yalanın, iftiranın, kara propagandanın,  karakter suikastının merkezi haline geldiğini söyleyen Burhan, bizler basın özgürlüğünü her zaman savunuruz. Bilgi ve belgeye dayalı haberlere evet ama yalana, kara propagandaya hayır diyoruz dedi.
Sinan Burhan, Bu mecraların ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehdit eder hale geldiğini söyleyerek, bugün Almanya’da Amerika Birleşik Devletleri’nde ülke aleyhine yayın yapabilirimsiniz, devletin bölünmesini isteyebilir misiniz, bayrağa hakaret edebilir misiniz? diye sordu. 
ALMANYA YAPTI BİZ NİYE YAPMAYALIM
 Avrupa’da, özellikle Almanya’da “NTGZ” yasaları örnek alınarak mecliste bir sosyal denetim yasası ortaya çıkmıştır diyen Burhan, Batı yandaşı bazı STK’ların Türkiye’de LGBT’ye, etnik ve mezhepsel bölücülüğe pirim verdiklerini, medya özgürlüğü yok demenin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmenin, fon almak için yeterli olduğunu söyledi. 
Sinan Burhan, yalan ve iftiraya dayalı haber yapan medya mensuplarını kabul edemiyoruz diyerek Sosyal medya düzenlemesinin gerekli olduğunun altını çizdi.

AdminAdmin