MUĞLA’DA ÖĞRETMEN EŞİNİ DARP EDEN SALDIRGANA TAHLİYE

Muğla’nın Menteşe ilçesinde öğretmen eşini darp eden saldırgan eş tutuklanmasının ardından tahliye kararı ile serbest bırakıldı. Eşi tarafından darp edilen mağdur kadın ise, sanığın en ağır cezayı almasını ve adaletin yerini bulmasını istedi.

MENTEŞE - 04-05-2024 14:44

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy mahallesi’nde yaşayan mağdur kadın 18 Şubat gece saatlerinde eşi tarafından darp edildi. İddiaya göre Yaklaşık 1 saat şiddet görmesinin ardından KADES uygulamasını kullanarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından şiddet gören kadın Muğla eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi.yapılan müdahalelerde burnunda ve belinde kırıklar olduğu tespit edildi.

SANIK İLK DURUŞMADA SUÇLAMALARI REDDETTİ

Eşinin hastaneye kaldırılmasının ardından eve dönen saldırgan eş polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin sona ermesi sonucu şüpheli,çıkarıldığı hakimlilçe tutuklandı. Yapılan savcılık soruşturması neticesinde açılan davanın 14 Mart'ta yapılan duruşmasında tutuklu sanık savunmasında suçlamaları kabul etmedi. İkinci duruşma ise 4 Nisan'da yapıldı. Duruşmada ise şiddet mağduru kadın, saldırganın en ağır cezayı almasını istedi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Davanın üçüncü duruşmasında ise sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Mahkeme heyeti duruşmayı, kadının yüzünde sabit iz kalıp kalmayacağı konusunda 6 ay sonrasında rapor alınması gerektiğine karar vererek 24 Eylül'e erteledi. Mağdur kadının avukatı Alev Öztürk, tahliye kararına itiraz edeceklerini ve elektronik kelepçe talep edeceklerini söyledi.Avukat Öztürk şöyle devam etti:"Dünkü duruşmada sanığın tahliyesine karar verildi. Savcılık da tahliye edilmemesi yönünde mütalaada bulunmuştu. Elbette biz tahliye kararına itiraz edeceğiz. Çünkü sanığın müvekkile karşı işlemiş olduğu birden fazla nitelikli suç var. Sanık, eşe karşı işlenen kasten yaralama suçunun nitelikli halleri olan, vücutta birden çok kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde ve yüz de sabit iz oluşturacak şekilde suçları işlemiştir. Ayrıca silahlı tehdit suçunu da işlemiştir. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde sanığın oldukça yüksek bir hapis cezası ile karşı karşıya kalma durumu vardır.sanığın tutuklu yargılanması gerekirdi bize göre ama mahkeme tahliyesine karar verdi. Müvekkil şu an bu tahliye kararından dolayı oldukça tedirgin. Kendisi hakkında ek tedbir koruma kararları taleplerinde bulunuyoruz. 24 Eylül'deki duruşmada savcılığın mütalaasını vereceğini ve karar çıkacağını bekliyoruz.""ADALET YERİNİ BULSUN"Şiddet mağduru kadın ise tahliye kararına ilişkin şunları söyledi:"Korkuyorum ve endişeleniyorum. Uzaklaştırma ve koruma kararı aldım fakat narsist bir kişiliğe ve şiddete meyilli olduğu için ne zaman, nerede ne şekilde karşıma çıkacağını bilmediğim için korkuyorum. Koruma kararlarının yeterli olmadığını düşündüğüm için elektronik kelepçe talep ettim. Yaptıklarının çok normal bir şeymiş gibi davranması beni korkutuyor ve tedirgin ediyor. Koruma kararlarının uygulanmasını talep ediyorum. Ülkemizde bu kararlar pek uygulanmıyor ve mağdur her zaman kadın olarak gösteriliyor. Caydırıcı cezalar yeterli olmadığı için bu tarz kişiler ellerini kollarını sallayarak geziyor ve akabinde yarım bıraktıkları işi tamamlıyorlar. İlla bir kadının daha ölmesi mi gerekiyor? Ben sürekli bu endişeyle yaşamak istemiyorum. Sanığın en ağır cezayı almasını istiyorum." dedi.

 

 

Günün Diğer Haberleri