Muğla’nın Seydikemer ilçesi Karadere Mahallesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şükür Yemeği ile birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bu yıl 24. kez gerçekleştirilen etkinlik, mahalle sakinleri ve yerel yöneticileri bir araya getirdi.
Geçmiş yıllarda yaşanan hortum felaketinin bir daha tekrarlanmaması temennisiyle düzenlenen şükür yemeği, Karadere halkının dayanışmasını pekiştirdi ve etkinliğe katılanlara unutulmaz bir deneyim sundu. Etkinliğe Seydikemer Kaymakamı Mustafa Dilekli, Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Muğla Milletvekili Yakup Otgöz katılırken, Alman ve Çinli turistler de Türk misafirperverliğini ve geleneksel yemekleri deneyimleyerek unutulmaz anlar yaşadı.
Milletvekili Yakup Otgöz, şükür yemeği etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Geçmiş yıllarda meydana gelen hortum afetinin bir daha yaşanmaması temennisiyle her yıl bu yemeği düzenliyoruz. Artık geleneksel hale geldi. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bu anlamlı buluşma vesilesiyle Rabbimden milletimizi her türlü afetten muhafaza etmesini niyaz ediyorum.” dedi.
Turizme Canlılık Getirdi
Etkinlik, sadece mahalle sakinleri için değil, aynı zamanda turizm açısından da büyük bir öneme sahip. Karadere’nin doğal güzellikleri ve şükür yemeği etkinliği, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Özellikle Karadere Halk Plajı’nda gerçekleşen yemek, bölgede turizmin canlanmasına katkı sağladı.