GÖZYAŞLARININ SEL OLUP AKTIĞI BİR TÖREN OLDU

FETHİYE - 27-04-2024 20:28

 

Fethiye Müftülüğüne Bağlı Hz. Fatıma Kız Kur'an Kursunda Hıfzını Tamamlayan Hafizeler İçin Yapılan Törende Duygulu Anların Yaşanmasına Bağlı Olarak Akan Gözyaşları Güne Damgasını Vurdu.

27 Nisan 2024 Tarihinde Saat 12:00'de Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu Konferans Salonunda 6 Hafize için yapılan törende İlçe Müftüsü Kâmil OKTAY Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Hafizeler Kur'an-ı Kerimden Ayetler okudular ve okudukları ayetlerin mealini verdiler. Ardından Aileler duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri için kürsüye çağrıldılar. Kürsüye gelen Aileler Kızlarının bu özel gününe şahit olmanın verdiği mutluluk ile gözyaşlarına boğuldular. Kelimeler boğazlarına düğümlenen Veliler konuşamadılar. Bu durumdan etkilenen salondakiler de gözyaşlarını tutamadılar. 

Hafize babası olarak kürsüye çıkan Seydikemer Müftüsü Orhan TURAN da duygulandı ve titreyen sesiyle konuşmasını şöyle sürdürdü. Defalarca Kürsüde rahatlıkla konuşma yapan ben, bugün duygulu kalbim ve titreyen sesimle sizlere hitap ediyorum. Bu mutluluğu yaşamak güzel ama bunu izah etmek hakikaten zormuş. Bizlere Bu mutluluğu yaşatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Dedi. Ardından Kürsüye gelen Muğla İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI da Hiçbir programda hiç bu kadar duygulanıp ağladığımı hatırlamıyorum. Bunlar bizim sevinç ve mutluluk gözyaşlarımız. Ağlamaklı sesimle tüm Hafizelerimize teşekkür ediyor, Kur'anın hükümleriyle amel etmelerini diliyorum. Sizler hocalarımız ve aileleriniz bizim için çok önemli. Bunun için bizler sizler için ne gerekiyorsa yapmaya amadeyiz. Dedi. 

Kendilerine Belge ve Hediye takdimi yapılan Hafizeler de, bu duygulu ve mutlu günü unutamayacaklarını  daima hatırlayacaklarını dile getirdiler. 
Bizler de Hafizelerimizi Hocalarını ve Ailelerini Tebrik Ediyor, Başarılarının Devamını Diliyoruz.

Günün Diğer Haberleri