Dünya El Hijyeni Gününde Stant Açıldı

SAĞLIK - 07-05-2024 11:54

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” kapsamında “Ellerinizi Yıkayarak Hayat Kurtarabilirsiniz” sloganıyla stant kurularak sağlık çalışanlarına bu günde el hijyenine uyumunu artırmayı hedefledi.
El hijyeni, hem toplumda hem de sağlık kurumlarında enfeksiyon kontrol önlemlerinin en kolay uygulanabilen ve en etkili yöntemlerinden biridir. Hastalık yapan mikroorganizmalar eller üzerinde 2- 60 dakika canlı kalabilmekte ve uygun el hijyeni sağlanmadığında enfeksiyonlara ve kişiden kişiye enfeksiyonların yayılmasına neden olmaktadır.
El hijyeni, sağlık hizmeti sunumunda doğru zamanda/doğru şekilde uygulandığında özellikle sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonları azaltarak dünya genelinde her yıl yaklaşık 8 milyon insanın hayatını kurtarabilir. “Ellerinizi Yıkayarak Hayat Kurtarın” sloganı kullanılarak dünya el hijyeni gününde özellikle sağlık çalışanlarının el hijyenine uyumunun artırılması hedefiyle gerçekleştirildi.
Etkinlik Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Hekimlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Günün Diğer Haberleri