Bodrum’da Enderun Geleneği Yaşatılıyor

Bodrum’da Enderun usulü Teravih Namazı geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

BODRUM - 11-04-2023 05:25

Bodrum’da her Salı akşamı farklı bir camide kılınan, İmameti Kızılağaç Eski Camii İmam Hatibi İskender Koç ile Konacık Merkez Camii İmam Hatibi Furkan Fatih Karaca’nın, Cumhur Müezzinliği Yalıkavak Merkez Camii İmam Hatibi Furkan Bila ile Merkez Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii Müezzin Kayyımı Erol Bulca tarafından gerçekleştirilen Enderûn usulü teravih namazının bu hafta ki durağı Ortakent Merkez Camii oldu.

Kendine özgü tarihi yapısı ve manevi güzellikleriyle müminlerin gönüllerine huzur veren tarihi Ortakent Merkez Camii’nde namaz öncesi Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın sohbetiyle başlayan teravih programına vatandaşlarımız bu haftada büyük ilgi gösterdi.

Sohbetine Enderun usulü teravih namazı hakkında bilgi vererek başlayan Müftü İbrahim Kapancı, Enderun teravihinin her dört rekatı Türk Musikisinin farklı makamlarında kılınan ve bu makamların ilahilerle süslendiği, müezzinlerin ise makamlar arasında geçişi salavat eşliğinde yaptığı bir Osmanlı Enderun Mektebi geleneği olduğunu belirtti.

Müftü Kapancı “Bu ayın evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluştur. Diğer ibadetlerde olduğu gibi oruç da baştanbaşa bir program, arınma, kalplere şifa, imana kuvvet, sevap, cennet ve Allah'ın rızası ile doludur. Başlangıç ve sonuç olarak müminin arzusu, gayesi ve istikameti de budur.

Ramazan-ı Şerif'in ortasındayız. Affa, arınmaya, günahlardan temizlenmeye mazhar olduğumuz günlerdeyiz. Af kapılarının ardına kadar açıldığı, iftarı, sadakası, ihtiyaç sahiplerine yardımı ile affın vesilelerine sarılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Enderun usulü teravih namazı 11 Nisan Salı akşamı Kızılağaç Merkez Camii’nde kılınacak.

Günün Diğer Haberleri