ANKARA
Giriş Tarihi : 23-10-2022 13:43

Türkiye Diyanet Vakfı iyilik öncülerini arıyor

Türkiye Diyanet Vakfı iyilik öncülerini arıyor

Türkiye Diyanet Vakfı iyilik öncülerini arıyor

 

Türkiye Diyanet Vakfı, “7. Uluslararası İyilik Ödülleri” töreninde ödül alacak iyiliğe öncülük etmiş kişilerin takdirlik öykülerini toplamaya başladı.

 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iyiliği yaymak, duyurmak ve iyiye olan farkındalığı artırmak için 2015 yılında başlattığı “Uluslararası İyilik Ödülleri”nin 7’ncisini gerçekleştirmek için hazırlıklara başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde,Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde, dünyada iyilikle özdeşleşen Vakıf tarafındandüzenlenecek uluslararası ödül töreni için,başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında iyiliğe öncülük etmiş kişilerin sıra dışı öykülerinin toplanmaya başlandığı duyuruldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürüİzani Turan, Vakfın kuruluşu vesilesiyle her yıl mart ayında geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası İyilik Ödüllerive tören için yapılan hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.

Genel Müdür Turan, Vakfın kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında ilki 2015 yılında düzenlenen ve 2023 yılının mart ayında 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası İyilik Ödülleri’ninmarka haline geldiğini kaydetti.

Adayların belirlenmesi için bir komisyon kurulduğunu aktaran Turan, “Komisyondaki çalışma arkadaşlarımız 1003 şubemizden, yurt içinde ve yurt dışında işbirliği yaptığımız kuruluşlardan,web adreslerimize gönderilecek aday önerileri ilebasından ve sosyal medyadan tarananiyilik öncülerinin öykülerini toplamaya başladı. Eğitim, bilim, insani yardım, sağlık ve çevre alanında toplanacak iyilik öyküleri bu kapsamda değerlendirilerek bir ön elemeden geçirilecek. Komisyon tarafından belirleneniyilik öncüleri, aralarında Diyanet İşleri Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da olduğuözel oluşturulan jürinin değerlendirmesine sunulacak. Ödül almaya hak kazanacak isimler jüri tarafından yapılacak oylama sonucu belirlenecek.” dedi.

Turan, yapılan her bir iyiliğin kıymeti olduğuna inandıkları içinaday belirleme sürecinin titizlikle yürütüleceğini belirtti.

Geleneksel hale gelen ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ töreniyle dünyaya ve yaşadığı toplumlara örnek olabilecek iyilik öncülerini ön plana çıkarmak istediklerini aktaran Turan, şöyle devam etti:

“Toplumu ilmek ilmek dokuyanlar ve insanların yüreklerinde kalıcı izler bırakan iyilik öncülerini ödüllendirmek bizim açımızdan önemli. Yüce kitabımız Kur’an’da ‘İyiliğin mükafatı iyilik değil midir?’ buyruluyor. Yarım asra yakın süredir başta ülkemiz olmak üzere dünyaya iyiliği götüren Türkiye Diyanet Vakfı olarak,Uluslararası İyilik Ödülleri ile amacımız, iyiliğin nasıl milyonlarca kişinin umuduna dönüştüğünü, bir şeyleri değiştirebildiğinidünyaya anlatabilmek.”

 

Turan, dünyada ve yaşadığı toplumda çığır açan, farklı kültürleri bir iyilik sayesinde buluşturan, toplumu harekete geçiren, çevresine ilham veren, tüm dünyayı kuşatacak iyilik öncülerinin takdir gören öykülerinin, 19Aralık 2022tarihine kadar “iyilikodulleri@tdv.org”e-posta adresine gönderilebileceğini söyledi. Turan, Uluslararası İyilik Ödülleri hakkında detaylı bilgi ve örnek iyilik adaylarına “www.uluslararasiiyilikodulleri.com” internet adresinden ulaşılabileceğini de kaydetti.


Turan, jürinin değerlendirmesi sonucunda uygun görülen iyilik öncülerine 2023’ünmart ayındaCumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle, ödüllerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini belirtti.

AdminAdmin