MUĞLA
Giriş Tarihi : 23-08-2022 17:22

Yörük şenliğindeki konuşma krizi sonrası CHP’li büyükşehir belediye başkanına tepki:  “Gürün’de ego tavan, işçiye maaş taban”

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, 13'üncü Yörük Türkmen Kültür Şenliği’nde imza attığı saygısızlığın ardından AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yaptığı basın açıklaması ile duruma tepki gösterdi. 

Yörük şenliğindeki konuşma krizi sonrası CHP’li büyükşehir belediye başkanına tepki:  “Gürün’de ego tavan, işçiye maaş taban”



Menteşe İlçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan ve ellerinde “Emek ve işçi düşmanı Osman Gürün” yazılı pankart taşıyan kalabalık, “Tek adam Osman Gürün”, “Parka, çiçeğe, heykele para var. İşçiye, alın terine yok!”, “Lafa gelince adalet için yürüdüler, İcraata gelince dut yemiş bülbüller”, “Muğla Büyükşehir korku imparatorluğu” ve “Gürün’de ego tavan, işçiye maaş taban” yazılı dövizler ile Gürün’e tepki gösterdi. 
Burada Muğlalılara seslenen Gökcan, “Şenlik tam anlamı ile CHP’nin şovuydu. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘hak, hukuk’ diye, sözde adalet yürüyüşü yaptınız. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda yaşanan haksızlıklar, hukuksuzluklar, ücret adaletsizliği, mobingler sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Sizi CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ücret adaletsizliği için Muğla’ya adalet yürüyüşüne davet ediyoruz.” dedi. 
Gökcan, Sınırsızlık Meydanında, özgürce konuşmak ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda çalışan işçilerin haklarını savunmak için bir araya geldiklerini söyledi.
“HEM DAVET EDİYORSUNUZ HEM DE ŞENLİĞE KATILAN TEK VEKİLİ KONUŞTURMUYORSUNUZ”
Hafta sonu, CHP’li Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Dernek Başkanı Orhan Akcan’ın, kendisine Yörük Türkmen Şenliğinde konuşma yaptırmadığını hatırlatan Gökcan, “Milletin seçtiği vekili kimsenin susturmaya hakkı yoktur ve olamaz da. Hem davet ediyorsunuz hem de şenliğe katılan tek vekili konuşturmuyorsunuz. Üstelik yörük bir milletvekilini. Bunu anlamak mümkün değil. Şenliğe, siyasi gölge düşmesin diyenler, CHP’li Menteşe Belediye Başkanı ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanına konuşma verip, siyasi şov yapmalarını sağlamıştır. Demek ki, birileri bizi susturmakta kararlı. Ama biz susmayacağız. Muğla’mızı, hemşerilerimizi her platformda temsil edeceğiz. Herkesin hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“ŞENLİK CHP’NİN ŞOVUYDU. DERNEK BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”
Gökcan, Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akcan’ın, Pazar günü yapılan saygısızlığı ört bas etmek talihsiz bir açıklama yaptığını dile getirdi. 
Akcan’ın açıklamasında, Muğla'nın ve ülkenin birlik ve berberliğinden bahsettiğini, hiçbir siyasi partinin veya siyasi düşüncenin temsilcisi olmayacaklarını ifade ettiğine dikkati çeken Gökcan, “Oysa ki yapılan şenlik tam anlamı ile CHP’nin şovuydu. Birlik beraberlikten, hoşgörüden bahsediyorlar, bir de milletvekilini konuşturmamak için dernek olarak, prensip kararı aldık diyorlar. Hadi oradan. Osman Gürün’den aldıkları talimat ile dernek yönettiğini zanneden, yörük kültürüne yakışmayan tavır ve davranış içinde olan dernek başkanı Orhan Akçan’ı istifaya davet ediyoruz.” dedi.
Milletvekili Gökcan, yaşanan talihsiz olaydan sonra, telefonla arayarak ve sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla kendilerine destek veren tüm yörük derneklerine ve yörüklere teşekkür etti.
“400 İŞÇİMİZ HAK ETTİĞİ ALIN TERİNİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMAMAKTADIR”
Kendilerinin konuşmasına tahammül edemeyen CHP zihniyetinin, iki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da konuşmak isteyen AK Parti’li Belediye Meclis üyesi Eray Çiçek’e söz vermediğini vurguladı.
Gökcan, demokratik hakkını kullanmak isteyen meclis üyesine, Osman Gürün’ün ‘burası yeri değil’ diyerek yakışıksız davranışta bulunduğunu savunarak, şöyle devam etti:
“Eray Başkanımıza Belediye Meclisinde konuşmasına izin verseydi; Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçi kardeşlerimizin mağduriyetini gündeme getirecekti. İşçilerimiz mutsuzdur. Umutsuzdur. Büyükşehir Belediyesi’nde işçi kardeşlerimize mobing uygulanmaktadır. 400 işçimiz hak ettiği alın terinin emeğinin karşılığını alamamaktadır. Belediyede ücret adaletsizliği vardır. Gördükleri mobbing nedeniyle bazı işçi kardeşlerimizin aile huzuru kalmamıştır. Psikolojik destek almaktadırlar.  Hatta dayanamayıp, istifalarını vermek zorunda kalan işçi kardeşlerimiz vardır.” 
“MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KAÇ İŞÇİ İSTİFA ETMİŞTİR?”
“Son dönemde Muğla Büyükşehir Belediyesinden kaç işçi istifa etmiştir?” diye soran Gökcan, “Büyükşehir Belediyesi bu işçilere, ne kadar tazminat ödemiştir? 2014 yılında Büyükşehir Belediye yasasıyla, Muğla İl Özel İdaresinden ve kapanan Belde belediyelerinden CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bakanlıklara personel geçişleri olmuştur. Aynı dönemde aynı tecrübeye sahip olarak   bakanlıklara geçen işçi kardeşlerimiz, bugün 15-20 bin TL arasında maaş alıyor. Fakat, Muğla Büyük Şehir Belediyesine geçiş yapanlar ise maalesef ortalama 5-6 bin TL maaş almaktadır. Mesela, Bodrum Belediyesi’nde aynı kadroda aynı işi yapan bir personel Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde aynı işi yapan personelden 2 kat fazla maaş almaktadır. Bu durum, işçilerin hem motivasyonlarını hem de belediyenin vatandaşlarımıza sunduğu hizmetlerin verimliliğini düşürmektedir. İşçi kardeşlerimizin hakkının gündeme getirilmesine engel olan CHP’li Osman Gürün, çifte standart uygulamaya devam etmektedir. Çok sayıda Belediye çalışanı sosyal medyadan ve telefonla bizlere ulaşarak, yaşadıkları mobingin ulaştığı boyutu anlatmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“400 İŞÇİ KARDEŞİMİZ KORKUDAN GELEMEDİ”
Gökcan, açıklamada aralarında olmak isteyen Muğla Büyük Şehir Belediyesindeki 400 işçinin Osman Gürün’ün mobinginden, baskısından dolayı korktukları için gelemediklerini aktardı.
“İşçi kardeşim merak etme. Senin hakkını da hukukunu da biz koruyacağız.” diyen Gökcan, “İşçi kardeşlerimiz, Belediyeden kaçmak ve farklı kurumlara geçmek için bizden yardım istiyorlar. Biz sadece 400 işçi kardeşimizin değil Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nde çalışan tüm işçilerin haklarını, hukuklarını savunuyoruz. Biz işçimizin hakkını savunurken CHP Genel Merkezi ne yapıyor?” dedi. 
“KILIÇDAROĞLU’NU MUĞLA’YA ADALET YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUZ”
Gökcan, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:
“Sayın Kılıçdaroğlu, hak, hukuk diye, sözde adalet yürüyüşü yaptınız. CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan haksızlıklar, hukuksuzluklar, ücret adaletsizliği, mobingler sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Buradaki haksızlığa uğrayan işçi ve emekçi kardeşlerimiz için de yürüyecek misiniz? Sayın Kılıçdaroğlu, Sizi CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinde yaşanan ücret adaletsizliği için Muğla’ya adalet yürüyüşüne davet ediyoruz. Tabii Sayın Osman Gürün size belediyenin kapısını açarsa. Her fırsatta milletimizin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a haksız ve hukuksuz be mesnetsiz yere tek adam diyerek iftira atan CHP zihniyeti Muğla’ya gelsin ve Muğla’daki tek adamı görsün. Osman Gürün, sen Muğla’da korku imparatorluğu kurmuşsun. Kendini Muğla’nın sahibi mi sanıyorsun. Sadece belediye çalışanların değil, tüm sivil toplum kuruluşları, odalar, sendikalar, muhtarlarımız, Muğla’daki iş adamlarımız, esnafımız, hemşerilerimiz senin zulmünden korkuyor. Muğla’mızı bu anti demokratik uygulamalardan kurtaracağız. Hemşerilerimiz korkmasın, yılmasın, çoğu gitti azı kaldı. Muğla’daki hemşerilerimiz artık ‘yetti gari’ diyor. Haklarını arasınlar, seslerini yükseltsinler.”
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEK HIRSIZLIĞI YAPMAKTADIR”
Gökcan, demokratik yollarla köhnemiş CHP zihniyetini sonsuza kadar evlerine yollayacaklarını da dile getirdi.
Osman Gürün’ün kurduğu harami düzeninin onun söylemiyle yerle bir edeceklarını belirten Gökcan, “Belediyeye hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı, insanlığı, barışı getireceğiz. Kendisinden başka herkesi yok saymaktadır. Farklı fikirlere asla tahammülü yoktur. Yaptıkları, sosyal demokratlık ile hak ile adalet ile adil yönetim ile taban tabana zıttır. Kendisini hakka hukuka farklı görüşlere saygı duymaya davet ediyoruz. Her platformda sosyal demokrat olduğunu, emekten, işçiden yana olduğunu söyleyen CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi emek hırsızlığı yapmaktadır. İşçi kardeşlerimizin haklarını biz savunmaya devam edeceğiz. Emekçinin işçinin yanındayız. Haklarını alıncaya kadar yanlarında olacağız. Ey Muğla’m. Çoğu gitti, azı kaldı. Muğla’da gidiyor gitmekte olan. Biz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaşanan haksızlıkları, hukuksuzlukları anlatmaya, gündeme getirmeye, konuşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Muğla Valiliği, Büyükşehir ve Menteşe belediyeleri desteğiyle Muğla Yörük Obaları Derneği'nce Düzeyn Yaylasında "13'üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği" gerçekleştirilmiş, etkinliğe CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün antidemokratik tutumu damga vurmuştu.
Kendi konuşmasında bile misafirperverlik ve birlik-beraberlik mesajı veren Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın konuşma yapmasına, "Her gün bana sosyal medyada, haberlerde çakan bir milletvekilini burada konuşturmayacağım" diyerek söz verdirmemişti.
Katıldığı şenlikte konuşmasına izin verilmeyen milletvekili Yelda Erol Gökcan, etkinlik alanını terk ederek tepkisini göstermişti.

AdminAdmin