SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 19-10-2022 15:25

Seydikemer’de Muhtarlar Günü kutlandı

Seydikemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Seydikemer’de Muhtarlar Günü kutlandı

 

 

Seydikemer’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü, Seydikemer’de de düzenlenen törenle kutlandı. Seydikemer Hükümet Konağı ve Seydikemer Belediye Hizmet Binası bahçesindeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene; Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, Belediye Birim Müdürleri, Daire Amirleri ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Seydikemer Muhtarlar Derneği

Başkanı Mehmet Güven şu ifadeleri kullandı:

“Muhtarlık Müessesenin kuruluş tarihi olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığının 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesiyle Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bugünün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, meclise ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlık Müessesesi Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız bir yönden köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır.”2014 yılında kurulan Seydikemer Muhtarlar Derneği olarak yaktığımız bu çoban ateşi bizi önce Muğla’da sonra Ankara’da Muhtarlar Federasyonunda söz sahibi yaptı. Bunda emeği olan Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı ve ondan önce görev yapan valilerimize, Seydikemer Kaymakam Vekilimiz Sayın Ayhan Yazgan ve Kaymakamımız Yıldız Büyüker’e, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün ve her zaman yanımızda olan Seydikemer Belediye Başkanımız Sayın Yakup Otgöz’e teşekkür ederim.”

 

Törenin ardından Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve muhtarlar Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret ettiler. Başkan Otgöz’e AK Parti Seydikeme İlçe Başkanı Salih Gümüş de eşlik etti. Ziyarette Dernek Başkanı Güven ve muhtarlar Başkan Otgöz’e kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

 

AdminAdmin