FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-10-2022 14:16   Güncelleme : 19-10-2022 14:17

Fethiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de düzenlenen törenle kutlandı.

Fethiye’de Muhtarlar Günü kutlandı

 

 

19 Ekim Muhtarlar Günü ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de düzenlenen törenle kutlandı.

 

Gerçekleşen törene Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende ilk olarak Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü tarafından anıta çelenk sunuldu. Daha sonra Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

 

Karagözler Mahallesi Muhtarı Ercan Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “1829 tarihinde ilk temelleri atılan ve o tarihten buyana bulundukları mahallelerde, köylerde vatandaşlarımız için fedakarca çalışan, devlet kurumlarımız ile halkımız arasında köprü vazifesi gören ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır ilkesi ve anlayışı ile canla başla çalışan tüm muhtarlarımızı, burada bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Biz muhtarlar yaklaşık 53 bin kişilik bir aile olarak, halkımızın tüm sorunları, istekleri ve taleplerini çözmek için gece gündüz demeden var gücümüz ile çalışmaktayız. Vatandaşımız devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlarımız olmaktadır. Muhtarlarımız hem milletimizi hem devletimizi temsil etmektedir. Demokrasi zincirimizin ilk halkasını oluşturan, milletimizin tercihine, teveccühüne mazhar olan halkımızın bizzat seçtiği muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularım ile kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Daha sonra Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile protokol üyeleri Muhtarlar Derneğini ziyaret ettiler ve muhtarların gününü kutladılar.

Ziyaretin ardından protokol üyeleri ve muhtarlar Devlet Su İşleri Fethiye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde tekrar bir araya geldi. Sohbet havasında geçen programda kadına şiddete karşı bilgilendirme yapıldı.

AdminAdmin