MİLAS
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:45

Reşit Özer: ‘’Milas Halıları gönüllere serilen hazinedir’’

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği 8. olağan genel kurulu İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Reşit Özer: ‘’Milas Halıları gönüllere serilen hazinedir’’

Yoğun katılımla gerçekleşen genel kurula Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de katıldı. Program, İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen’in konuşmasıyla başladı. Sektörle ilgili problemleri dile getiren A. Naci Ölçen; şirketlerin akredite edilmeleri gerektiğini, bunun alt yapısı için ihtisaslaşmanın şart olduğunu ifade etti.

Daha sonra genel kurulda konuşma yapan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de geçmişten günümüze kadar halıcılık sektörünün önemini anlattı. Özer “Milas, Türk el halıcılığında özgün bir yere sahiptir. Milas'ta yüzlerce yıldır dokunmakta olan Milas el halıları yöremizin en köklü kültür miraslarındandır. Milas halıcılığı 17. yüzyıl sonlarından itibaren gelişmeye başlamıştır. Cumhuriyet döneminde de Milas’ta halıcılık canlı bir sektör olmaya devam etmiştir. Milas el halıları yüzyıllardır bölgemizin önemli ihraç ürünlerindendir. Biz de MİTSO olarak Milas Halılarının Coğrafi İşaret Tescilini alarak bölgemizin köklü mirasını koruma altına alarak gelecek nesillere aktarılmasını sağladık. MİTSO olarak Milas Balcılar köyünde kurulan KİKA Kadın Kooperatifine halı ipi desteği vererek halı dokumacılığımızın sürdürülebilirliğine katkı sağladık. Doğayla iç içe yaşam sürdüren köylülerimiz, hemen her bitkiden yararlanarak çeşitli renkler elde ederek dokuduğu Milas halısına sevincini, acısını aktarmıştır. Kısacası Milas Halıları gönüllere serilen hazinedir. Bunu yaşatmak için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

AdminAdmin