MUĞLA
Giriş Tarihi : 28-11-2022 18:12

Sahte rezervasyonla 12 milyon liralık vurgun!

Sahte rezervasyonla 12 milyon liralık vurgun!

Sahte rezervasyonla 12 milyon liralık vurgun!
25 kişi gözaltına alındı

Muğla merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda, lüks otellerin internet sitelerini kopyalayıp, sahte rezervasyonla 180 turisti 12 milyon 346 bin lira dolandıran 25 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre; İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla başta olmak üzere 15 ilde bulunan turistik otellerinin internet sitelerinin sahtesini açarak, yerli ve yabancı turistleri dolandırdıkları belirlenen suç örgütü 5 ay süreyle teknik ve fiziki takibe alındı. 
Suç örgütünün 19 sahte şirket kurarak, banka hesapları açtıkları ve sabit telefon numaraları aldıkları, açılan sahte siteler üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyen 180 yerli ve yabancı tatilciyi 12 milyon 346 bin lira dolandırdıkları tespit edildi. 
Şüpheliler yönelik 26 Kasım'da Muğla, İstanbul, İzmir, Ankara, Tokat, Manisa, Gaziantep, Bursa, Eskişehir, Samsun, Mersin, Hatay, Zonguldak, Yozgat, Aksaray'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 27 cep telefonu, 9 tablet, 42 sim kart, 6 harddisk, 6 dizüstü bilgisayar, 1 pos cihazı, 10 senet, 5 şirket kaşesi, çok sayıda ödeme evrakı, paravan şirketlere yönelik not defterleri, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca ile 12 tabanca mermisi ele geçirildi. 
Gözaltına alınan 25 şüphelinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

AdminAdmin