MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-10-2022 14:16

SEYDİKEMER TURİZMİ “PATARA KÖPRÜSÜ” İLE YÜKSELECEK

SEYDİKEMER TURİZMİ “PATARA KÖPRÜSÜ” İLE YÜKSELECEK

SEYDİKEMER TURİZMİ “PATARA KÖPRÜSÜ” İLE YÜKSELECEK
50 YILLIK HAYAL GERÇEK OLUYOR, “PATARA KÖPRÜSÜ”NDE YER TESLİMİ YAPILDI
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, deniz, doğa ve kültür turizmi gibi birçok çeşitliliği içinde barındıran Seydikemer ve Kaş’ı birbirine bağlayacak bölgenin 50 yıllık hayali “Patara Köprüsü”nde çalışmaların en kısa sürede başlayacağını duyurdu. 
Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesi arasında Eşen Çayı üzerine inşa edilecek Patara Köprüsü İhalesini kazanan Kamanlı Özak İnşaat Yetkilileri Mehmet Aksoy ve Rüştü Özel, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak da Başkan Otgöz’e eşlik etti. Ziyarette Başkan Otgöz, Patara Köprüsü yapımıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020’yi “Patara Yılı” ilan etmesinin ardından Patara Antik Kenti’nde pandemi nedeniyle bir süre kapalı olmasına rağmen, ziyaretçi ve gelirde rekor kırılmıştı. Bu rekorun ardından Cumhurbaşkanlığından, Muğla ve Antalya’yı birbirine bağlayacak “Patara Köprüsü” yapılacağı bilgisi alındı. Doğa, deniz ve kültür turizmi gibi farklı destinasyonları birleştirecek “Patara Köprüsü” projesi Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Ağustos Salı günü yapıldı. İhaleyi kazanan Kamanlı Özak İnşaata yer teslimi yapıldı. Patara Köprüsü’nün, ihale tarihinin ardından 300 gün sonra hayata geçirilmesi bekleniyor.
BÖLGE TURİZMİNE HAREKET KATACAK
Köprünün inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağını kaydeden Başkan Otgöz, bölgenin 50 yıllık hayalinin gerçekleştiğini belirtti. Başkan Otgöz; “Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Muğla ve Antalya’yı birbirine bağlayacak Patara Köprüsü’nü yapacak olan Kamanlı Özak İnşaat Yetkilileri bizleri ziyaret etti. Seydikemer, henüz 8 yıllık bir ilçe olmasına rağmen birçok yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. Tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra doğa güzellikleri ve deniz turizmiyle cazibe merkezi olan Seydikemer, turizm değeri yüksek Kaş ilçesiyle bu köprü sayesinde bağlanacak. Turizmin yanında bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacak. Bölge turizmimize ve ekonomisine hareket katacak Patara Köprüsü ülkemize ve ilçemize hayırlı olur inşallah. Seydikemer’in Kumluova Mahallesi ile Kaş’ın Ova Mahallesi arasında Eşen Çayı üzerine inşa edilecek Patara Köprüsü 110 metre uzunluğunda, 17,5 metre genişliğinde olacak” diye konuştu.

AdminAdmin