ANKARA
Giriş Tarihi : 20-10-2022 21:59

Altun: İslamofobiyle mücadele için kuvvetli iş birlikleri tesis etmeli

Altun: İslamofobiyle mücadele için kuvvetli iş birlikleri tesis etmeli

Altun: İslamofobiyle mücadele için kuvvetli birlikleri tesis etmeli

İletişim Başkanı Altun, "Ülkelerimiz, sahip olduğu tecrübelerden hareketle mutlak surette hem dezenformasyonla mücadele hem de İslamofobiyle mücadele için kuvvetli iş birlikleri tesis etmelidir. Bunu el birliğiyle yapmalıyız" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelerin sahip olduğu tecrübelerden hareketle mutlak surette hem dezenformasyonla mücadele hem de İslamofobiyle mücadele için kuvvetli iş birlikleri tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Altun, İİT 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında Mecidiye Kasrı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, teşkilat çatısı altında medya ve enformasyon alanında iş birliklerini derinleştirecekleri konferansın hayırlı olmasını diledi.

Bu yılki temalarının "Hakikat Ötesi Dönemde Dezenformasyon ve İslamofobi ile Mücadele" olduğunu aktaran Altun, bu temayla, sadece kendi toplumları için değil, esas itibarıyla tüm insanlık için tehlike oluşturduğuna inandıkları olgulara dikkati çekmek istediklerini çünkü dünya genelinde yalan, dezenformasyon ve çarpıtmanın giderek gerçeğin ve doğrunun yerine konmaya çalışıldığını gördüklerini ifade etti.

Altun, şöyle devam etti:

"İletişim teknolojilerindeki dönüşüm ve gelişim, bütün olumlu yanlarına rağmen ne yazık ki kötücül faaliyetlerin de yaygınlık kazanmasına neden oluyor. Bu noktada, bir taraftan elbette bireylerin farkındalık ve sorumluluğunu geliştirmesi, medyayı, dijital medyayı tüketmekle alakalı bilinçlendirilmesi son derece önemli. Öte yandan, her devletin de vatandaşlarının hak ve özgürlükleri ile ulusal güvenliğini korumak için çeşitli adımlar atması, bu alanda regülasyonlar yapması da gerekiyor. Ancak burada bir boyutuyla da küresel bir tehditle karşı karşıya olduğumuz için dezenformasyonla mücadele noktasında bizlerin, İslam ülkelerinin iş birliği yapması, küresel alanda iş birliklerinin geliştirilmesi de bir o kadar önem arz ediyor.
Bu noktada, günümüzde İslam alemine hem de dünyaya yönelen en önemli tehditlerden biri kuşkusuz İslamofobidir. Yine baktığımızda, özellikle Batı dünyasında gerçek siyasal, ekonomik ve toplumsal sorunların üzerini örtmek amacıyla popülist söylemlerle İslam karşıtlığının körüklendiğini de ne yazık ki görüyoruz. Geleneksel ve sosyal medya maalesef bu süreçte dezenformasyon üretim ve dağıtım fabrikası gibi çalışıyor. Nihayetinde, Müslümanlar terör saldırılarından hak ihlallerine, birçok tehlikeyle ne yazık ki karşı karşıya kalıyorlar."

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta İslamofobinin de küresel istikrara yönelik bir tehdit ve bir insanlık suçu olduğuna işaret ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2019'da Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik terör saldırısının gerçekleştiği tarih olan 15 Mart'ın, "Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü" olarak ilan edilmesi için bir çağrıda bulunduğunu anımsatan Altun, bu çağrıyla önce İslam İşbirliği Teşkilatı'nda, sonra da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda alınan kararlarla 15 Mart'ın Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü olarak tescillendiğini kaydetti.

Teşkilat çatısı altında İslamofobiyle mücadele noktasında küresel çapta işletilecek mekanizmaları hep birlikte hayata geçirmeleri gerektiğini belirten Altun, "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız koordinasyonunda Anadolu Ajansı ve TRT gibi kurumlarımızın içerik ve yayınlarıyla İslamofobiye karşı güçlü bir mücadele yürütmeye çalışıyoruz, bu noktada güçlü bir kapasite geliştirme gayreti içerisindeyiz." dedi.

AdminAdmin