GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 14:26

Milas Belediyesi Yardım Tırları Samandağ ve Defne’ye Gidecek

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İskenderun İnönü Meydanı’ndan afet çalışmaları hakkında gelinen son durum hakkında bilgi aktardı.

Milas Belediyesi Yardım Tırları Samandağ ve Defne’ye Gidecek

İskenderun’un Pac Meydanı olarak bilinen İnönü Meydanı’ndan vatandaşlara seslenen Başkan Tokat, “Gerçekten çok büyük bir hasar var. Büyük apartmanlar tuz buz olmuş durumda. Burada sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan bir kurtarma faaliyeti var ama daha önce burada etkili bir kurtarma faaliyeti yapılamamış. Ciddi bir koordinasyon eksikliği var. Yapıların birbirine bitişik olması ve depremin şiddeti bu hasarı meydana getirdi. Ekipler şu anda yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

İskenderun Limanı’ndaki yangının da devam ettiği bilgisini veren Başkan Tokat; vatandaşlarla şu bilgileri paylaştı:

HENÜZ MÜDAHALE EDİLMEMİŞ YERLER VAR…

“Aynı zamanda İskenderun Limanı’ndaki yangın da devam etmektedir. Deprem, binalarda çok büyük hasara sebep olmuş. Müdahale konusunda geç kalınmış ve koordinasyon eksikliği var. Kentte henüz müdahaleye gidilmemiş ya da müdahaleye gidilip yarıda bırakılmış çok sayıda bina bulunmakta. Diğer ilçelerde de buna benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Samandağ, Kırıkhan, Hassa, Defne gibi bazı ilçelere hiç yardım gitmediği belirtiliyor.

SAMANDAĞ VE DEFNE’YE MİLAS BELEDİYESİ YARDIM TIRLARI GİDECEK…

Biz Milas Belediyesi olarak bu akşam deniz yoluyla gelecek iki tırdan birisini Samandağ’a, diğerini de Defne’ye yönlendirdik. Diğer gelen tırlarımızı da ihtiyaç durumuna göre yönlendireceğiz.

Milas Belediyesi yardım ve kurtarma ekibi de kente ulaşmak üzere. Onlar da ihtiyaç duyulan yerlerde kurtarma ve yardım çalışmalarına katılacaklar. Tarsus’ta EXPO alanında koordinasyon ve toplanma merkezi oluşturulmuş durumda. Biz de ekiplerimizi oraya yönlendireceğiz.

Kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Hava şartlarının bugün daha iyi olması çalışmaları biraz daha kolaylaştırıyor.”

AdminAdmin