FETHİYE
Giriş Tarihi : 13-10-2022 16:38

Dernek Başkanı Özdemir, “Osman Çıralı’nın mesleği nedir?”

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına çıkan FTSO Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, sinirlerine hakim olmazken, agresif tutumlar sergilemişti.

Dernek Başkanı Özdemir, “Osman Çıralı’nın mesleği nedir?”

 

 

 

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına çıkan FTSO Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, sinirlerine hakim olmazken, agresif tutumlar sergilemişti.

 

MTÜRK TV ekranlarında yayınlanan Deşifre FTSO Seçimleri Gündem Özel programında Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir’in kamuoyunu aydınlatmaya yönelik sorularına, katıldığı bir programda, “Sen kimsin bana hesap soruyorsun” söyleminde bulunan Osman Çıralı’ya tepkiler giderek büyüyor.

 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir, “15 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılacak FTSO seçimlerinde Mavi Grubun adayı konumundaki Osman Çıralı’ya kamuoyunu aydınlatma görevimiz gereğince bazı sorular yönelttik. Kabadayıvari tutumlarıyla sen kimsin diye bize soran Osman Çıralı’yı bizler Babadağ’ın babası olarak tanıyoruz. Babadağ teleferik Projesinin altında bir tek imzası bulunmadan Babadağ’ın Babası unvanını almaya hak kazanan Osman Çıralı’ya şu soruları sormak istiyoruz; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6 bin üyesinin başkanı olmak için tekrar aday olan Osman Çıralı, meslek kuruluşuna aday oluyorsun ama senin mesleğin nedir? Odanın değişik meslek kollarında 6 bin üyesinin meslekleri var. Bu mesleklerini bilfiil yürütüyorlar. Peki, sen hangi mesleği icra ediyorsun? Otel işletmeciliği mi yapıyorsun? İmalatçı mısın? Madenci misin? Sigortacı mısın? Gazeteci misin? Muhasebeci misin? Kafe bar işletmecisi misin? Müteahhit misin? Tüccar mısın? Emlakçı mısın? Senin işin nedir, mesleğin nedir? Senin mesleğin nedir ki bir meslek kuruluşunun başına başkan adayı oluyorsun? Üyelere oy istemeye gittiğinde senin işin ne, mesleğin ne diye sorduklarında ne diyorsun? Kağıt üstünde tuttuğun ve kapalı olan, sadece adres gösterdiğin işletmende kaç işçi çalıştırıyorsun? Onlara ne kadar maaş veriyorsun? Ne kadar digorta primi ödüyorsun?  İşletmenin en son ki vergi levhasında ne kadar vergi ödedin? Ne kadar KDV ödedin? Peşin vergi, stopaj ödedin mi? Bunları ödeyen meslek mensuplarının dertlerini biliyor musun?” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Özdemir, “Kanunlar izin veriyor diye boş beyanname vererek; kağıt üstünde tuttuğun şirketlerle mesleğinin ne olduğunu bilmeden, bir kuruş maaş, sigorta primi, vergi, KDV ödemeden aday olmak her babayiğidin harcı değil! Türkiye’de örneği olmayan bir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmak için çalışıyorsun. Mesleği ve fiilen işi olmayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı unvanı! Nasıl ki tek bir imza atmadan Babadağ’ın babası oldun, mesleksiz ve işletmesi olmayan bir başkan olma unvanını da kazanırsan şaşırmam. Ne diyelim kararı 6 bin FTSO üyesi, Cumartesi günü verecek. Fethiye ve Seydikemerli tüccarlar ve sanayiciler bakalım bu unvanı sana layık görecek mi?” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin