MUĞLA
Giriş Tarihi : 05-10-2022 17:17

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl Toprak Koruma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla İl Toprak Koruma Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Orhan Tavlı, İl Defterdarı Tahir Bayındır, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü V. Selda Gürbüz, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Emin Madran, Devlet Su İşleri 213. Şube Müdürlüğü temsilcisi Hasan Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zeybek, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Türkiye Yüksek Ziraat Mühendisleri Birliği Derneği Muğla Temsilcisi Süleyman Kurnaz ile diğer ilgililer katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumla başlayan toplantıda, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında; tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme, değerlendirme ve izleme yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprak korumayı ve bununla ilgili sorunları giderici önlemleri almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak için görüş oluşturmak amacıyla yapılan toplantıda, tarım arazilerinin ekonomik ve çevresel boyutlarının katılımcı yöntemlerle değerlendirilerek bu arazilerin amaç dışı yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına ilişkin konular ele alındı.
Toprak Koruma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, gündem maddeleri sunumlar eşliğinde görüşülerek karara bağlandı.

AdminAdmin