GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2022 14:31

Gençlik ve Medya Paneli, Sinop'ta yapıldı

Gençlik ve Medya Programında gazeteciler yeni medya düzeni ve iletişim konularında bilgilendirme yaptılar. Yeni iletişim teknolojileri, gençlik ve medya konu başlıklarının işlendiği programa katılım yoğun oldu.

Gençlik ve Medya Paneli, Sinop'ta yapıldı

 

 

 

Gençlik ve Medya Programında gazeteciler yeni medya düzeni ve iletişim konularında bilgilendirme yaptılar. Yeni iletişim teknolojileri, gençlik ve medya konu başlıklarının işlendiği programa katılım yoğun oldu.

 

Gençlik ve Medya Paneli Sinop ili Saraydüzü beldesinde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Hanoğlu Kültür Yardımlaşma Derneği ve Anadolu yayıncılar Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen programa Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Anadolu yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan AYD Başkanı Sinan Burhan, programa destek olan yetkili kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında gençlerin medya konusunda bilgilendirilmesinin önemine değinerek, eskiden büyüklerimiz televizyonu zararlı olarak görürlerdi. Artık Dijital dünya ile TV’lerin daha güvenli olduğunu, sokakların daha güvenli olduğunu söyleyen Burhan yeni iletişim teknolojilerinin güvenli bir şekilde kullanılması için gençlerin bilgilendirilmesi gerekir dedi.

 

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker panelist olarak Saraydüzü’ne gelen gazetecilere teşekkür ederek, bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Peker, Her kanalı izlemeye çalıştığını, bilgi sahibi olmaya çalıştığını ve medyanın önemli olduğunu ifade etti.

Panelin Oturum Başkanlığını yapan Emin Pazarcı, Saraydüzü ilçesini çok sevdiğini söyleyerek sözlerine başladı. Pazarcı, Yaklaşık 40 yıldır medyanın içinde olan birisi olarak, medyada yapılan düzenlemelerle medyaya çeki düzen verilemeyeceğini, medyanın etik ilkeleri olduğunu ama şu an etik ilkelerin kalmadığını söyledi.

 

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, bizi uzun zamandır kavramlarla kandırıyorlar, özellikle son dönemde Z kuşağı kavramı gibi, bizlere dayatılan kavramlar var dedi. Gençlerimize doğruları aktarmalıyız. Gençlerle ilgili olumsuzlukları değil güzel şeyleri olumlu şeyleri anlatmalıyız dedi.

 

Kanal D Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’de yaptığı konuşmada Anadolu’nun en ücra köşelerine gittiğiniz zaman Türkiye’ye farklı bir açıdan bakıyorsunuz. Ben o yüzden buralara gelmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum dedi. Şahin İletişim çağındayız, her şey değişiyor, gençlerde bu değişimden etkileniyor. Gençlere karşı biraz anlayışlı olmamız lazım. Onları anlamalı onların bakış açısından bakarak, değerlendirmemiz lazım dedi.

Türk Medya Ankara temsilcisi Melik Yiğitel Gençlik ve Medya Panelinde Gençlerin her şeyi dijital dünyadan çok yakından takip ettiklerini, onların öğrenme biçimlerinin biraz farklı olduğunu söyledi. Yiğitel, Meselenin gençlerle irtibatta dengeyi çok iyi tutturmak lazım, dışlamak eleştirmek ya da yasaklamak yerine onlara doğru kullanma doğru istifade etmenin yöntemlerini anlatmalıyız dedi.

 

Gençlik ve Medya Paneli aile fotoğrafı ve plaket takdimi ile sona erdi.

MİLLET HABER AJANSI 

AdminAdmin