FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-11-2022 16:24   Güncelleme : 19-11-2022 18:31

Milletvekili Gökcan, Fethiye’de incelemelerde bulundu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bir dizi inceleme ve ziyaretler için Fethiye’ye geldi. Milletvekili Gökcan kurucu üyelerle kahvaltılı toplantıda buluşurken; İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Gökcan, Fethiye’de incelemelerde bulundu

 

 

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bir dizi inceleme ve ziyaretler için Fethiye’ye geldi. Milletvekili Gökcan kurucu üyelerle kahvaltılı toplantıda buluşurken; İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Daha sonra beraberinde Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte restorasyonun ardından açılı yapılan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öte yandan Kaymakam Balcı, Milletvekili Gökcan’a; hayata geçirilen “Elden Ele, Nesilden Nesile Delbek” projesi hakkında bilgiler aktardı.

 

Geçtiğimiz günlerde projenin tanıtımının yapıldığını kaydeden Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, müzik öğretmenleri ve öğrencilerin yer alacağı faaliyet kapsamında, Telmessos Antik Tiyatrosu’nda bir konser düzenleneceğini kaydetti. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Delbek Sanatçısı Türkan Abacı’dan bu geleneksel çalgının yapımı hakkında bilgiler de aldı. Öte yandan kültürümüzde yer alan delbeğin resmileştirilmesi adına UNESCO’ya başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

 

DENİZE EN YAKIN ANTİK TİYATRO

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yaptığı açıklamada, “Fethiye’de bir dizi ziyaret kapsamında kurucular kurulu teşkilatımızla bir kahvaltı yaptık. Yeni seçilen Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay’ı ziyaret ettik. Şimdi de antik tiyatrodayız. Hatırlarsanız 2019 yerel seçimleri öncesinde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'la birlikte buraya gelmiştik. Sayın Bakanımız o zamanki süreçte antik tiyatronun hizmete açılması talimatını vermişti. Tiyatronun mahkemelik olması süreci uzattı. Kültür ve Turizm Bakanımız, bakan yardımcılarımız, valimiz ve sayın kaymakamımızla birlikte bu süreçlerin hızlanması için gerekeni yaptık. En azından bir bölümünün açılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduk. Açılış yaptık. Konserler yapıldı ve çok da güzel oldu. Bugünde ziyaret etme fırsatı buldum. Gerçekten görünce de çok hoşuma gitti. Denizde bu kadar yakın bir antik tiyatro çok az yerde var dediler. Fethiye’nin turizm ve tarihi anlamda ne kadar özel bir ilçe olduğunu gösteriyor. Fethiye’nin sadece turizmle değil kültür sanatla da anılmasını istiyoruz ve bu projeye çok destekliyoruz. Çalışmalar da devam ediyor. İnşallah burası tamamıyla bittiğinde çok daha güzel ve büyük konserlere, tiyatro gösterilerine ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki yaz buranın kıymetini, kadrini göreceğiz” dedi.

 

FETHİYE’YE 500 YATAKLI BÖLGE HASTANESİ

Açıklamasını sürdüren Milletvekili Gökcan, “Fethiye'ye bölge hastanesi yapılmasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Biliyorsunuz Fethiye yapılacak olan bölge hastanemizin yeriyle ilgili bir yer çalışmamız vardı. Yer için Orman Bakanlığı'ndan gerekli izinleri alamamıştık. Yeni bir yer bulduk. Bölgeyle ilgili tekrar bir çalışmalar başladı. Hastanemiz 500 yataklı olacak. Bununla ilgili de Orman Bakanlığıyla görüşmelerimizi dün de tamamladık. Sürecin hızlanmasıyla ilgili talimatlar da verildi. İnşallah Fethiye'mize 500 yataklı bölge hastanesi yapacağız. Sadece Fethiye değil Seydikemer'den ve civar ilçelerdeki vatandaşlarımızın da faydalanacağı gerçekten bu bölge açısından çok önemli bir hastane olacak. Yine biliyorsunuz anjiyo süreciyle ilgili ilk müjdeyi vermiştik. Sağlık Bakanımıza o süreci sorduğumuzda Türkiye'de aynı anda anjiyo cihazıyla ilgili alımlar oluyor. Yılsonu itibarıyla Fethiye'de anjiyo cihazını göndereceğiz. Hiçbir sorun yok dedi. Zaten hastanemizde de anjiyo ünitesiyle ilgili yer hazırlığı yapıldı. İnşallah cihazımız geldiğinde de yine hep birlikte buradaki Fethiyeli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

Özellikle Fethiye’ye her geldiğimde vatandaşımızın bir talebi vardı. Hatta yazın Kaymakamımızla birlikte portatif bir yüzme havuzunun açtık, bu geçici dedik. İnşallah kalıcı bir yüzme havuzu yapacağız. Sözünü o gün vermiştik. Gençlik Spor Bakanımız geldiğinde yine konuştuk. Fethiye'ye yakışan bir yüzme havuzu yapacağız. Portatif olmayacak. Fethiyeli hemşerilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz özellikle çok istiyordu. Yine bu da Fethiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİ YURDUNDAN BİN KİŞİ KALIYOR

Fethiye’de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu hakkında bilgiler aktaran Gökcan, “Yurtlarla ilgili biliyorsunuz Eylül ayında geldiğimde bir henüz açılmamıştı. Çevre düzenlemesi yapılıyordu. Yine onunla da ilgili artık öğrenci kabulüne başladı. Şu an 2 bin kişilik öğrenci yurdumuz var. Yaklaşık bine yakın öğrencimiz kalıyor. Bin kişilik daha kapasitemiz şu an boş. Civar ilçelerden, Seydikemer'den ve diğer ilçelerden kalmak isteyen misafir öğrencilerimiz de var. Öğrencilerimiz de orada en iyi imkanlar da yurtlarda kalıyor. Sıcak suyundan internetine ,yemekhanesinden  sosyal faaliyetlerine kadar gerçekten çok güzel bir yurt. Amacımız Muğla’da okumak isteyen öğrencilerimizin açıkta kalmaması. Şu an Muğla'daki yurtlara da 14 bin öğrencimiz kalıyor. Bu gerçekten çok önemli bir rakam... Başkanlarımızla toplantı yaptığımızda Söğüt yolunu sordular. Söğüt yolu da Sayın Bakanımızla görüştüğümüzde, “çalışmalar Söğütlü tarafından başladığı için hemşerilerimiz çok görmüyor” dedi. Yine bunun takipçisiyiz. Merak etmesinler. Özellikle o Söğüt yoluyla ilgili çok soru geliyor vatandaşlarımızdan. Söğüt yolunda en kısa zamanda bitireceğiz” diye konuştu.

 

DELBEK ÖNEMLİ BİR KÜLTÜRÜMÜZ

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Kaymakamımız geleneksel kültürümüz olan delbek çalgısını yaşatmak için bir girişimde bulunmuş. Bölgenin geleneksel çalgısını resmileştirmek için UNESCO’ya da başvuruda bulunuldu. Fethiye’mizin çok önemli bir kültürü. Bölgemizde 6 kişi delbek çalmayı biliyormuş. Bizler bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Bizler düğünlerimizde uzun yıllardır bu sesleri duyuyoruz. Delbek kursları ve eğitimleri verilecek. Gerekirse Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile farklı çalışmalarda yapabiliriz. Kültürümüzü önce Türkiye, sonra da bütün dünyaya tanıtmak isteriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ardından İncirköy Mahallesi’nde bulunan Tohum Sokağı’nı ziyaret edip, Kredi Yurtlar Kurumu’nda inceleme gerçekleştirdi.

 

 

AdminAdmin