SİYASET
Giriş Tarihi : 20-12-2022 19:23

CHP'den İYİ Parti’ye Tam Cephe ! Kavga Büyüyor...

CHP'den İYİ Parti’ye Tam Cephe ! Kavga Büyüyor...

CHP'den İYİ Parti’ye Tam Cephe! Kavga Büyüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasının açıklanmasının ardından Saraçhane mitingine giderek, adeta İmamoğlu’nu 6’lı masanın adıyı gibigösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun taraftarlarından tepki almaya devam ediyor.

 

İYİ Parti’nin 6’lı masanın Cumhurbaşkanı Adayı şeklinde parlattığı ve öne çıkardığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da aynı hayale kapılırken, CHP’li üst düzey isimler İYİ Parti ve Meral Akşener’e cevap niteliğinde açıklamalarda bulundular.

İşte o açıklamalar;

 

KILIÇDAROĞLU: İÇİŞLERİNE KARIŞMAMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'İmamoğlu ve Yavaş'a hayır' demeyiz açıklamalarıyla ilgili konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her parti kendi içerisinde değerlendirmesini yapmalı." dedi.

 

ÖZTRAK: SİYASET MÜHENDİSLİĞİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik yorumlara cevap verirken bu konuda ortaya çıkan sözleri “Sürecin nasıl işleyeceği net. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı, nerelerde yazıldığı belli olmayan siyaset mühendisliği senaryolarıyla hiçbir zaman belirlenmeyecektir. Kural bellidir. Usul de bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız altılı masadaki partilerin genel başkanlarının ortak kararıyla belirlenecektir.” diyerek, “Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu görevinin başındadır. 16 milyon İstanbulluya hizmete devam edecektir” ifadelerini kullandı

 

ERDEM: İYİ PARTİ ‘BİZ KAZANAMAYIZ’ DİYOR!

CHP PM üyesi Eren Erdem, İYİ Parti ve Meral Akşener'in adaylık konusunda CHP’li Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş arasında gidip gelmesini şu şekilde yorumladı; "İYİ Partililer 'Biz liderimizle kazanamayız, CHP'li bir belediye başkanını önerelim.' diye düşünüyor."

 

Millet Haber Ajansı 

AdminAdmin