MARMARİS
Giriş Tarihi : 16-11-2022 11:12

Şahin, “Orman yangınları rekolteyi etkiledi”

14 yıldan bu yana organize edilen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi başladı. Bu önemli etkinlik 19 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

Şahin, “Orman yangınları rekolteyi etkiledi”

 

 

 

14 yıldan bu yana organize edilen Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, başladı. Bu önemli etkinlik 19 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

 

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi aynı zamanda 4. Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı, Marmaris’te bulunan Grand Yazıcı Turban Hotel’de gerçekleştiriliyor. Muğla bölgesinde önemli sektörler arasında yer alan arıcılık ve çam balı ile ilgili sorunların ele alınacağı kongre ve çalıştayda, Türkiye ve dünya arıcılığının sorunları üzerine değerlendirmelerde bulunulacak. 4 gün sürecek etkinlikte arıcıların sorunlarının tartışılması adına özel bir oturum da düzenlenecek. Alanında uzman konuşmacıların yer alacağı faaliyette arıcılık sektörünün güncel durumu hakkında bilgiler aktarılacak.

 

Gerçekleşen toplantıya Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabeyli, Muğla Valisi Orhan Tavlı, il ve ilçe protokolü, 12 ülkeden araştırma görevlileri, bal üreticileri ve sektör temsilcileri katıldı.

 

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Kongre Başkanı Ziya Şahin, düzenlenen basın açıklamasında organizasyon hakkında bilgi aktardı. Bu yıl kongrenin yedincisinin düzenlendiğini hatırlatan Birlik Başkanı Şahin, “2020 yılında pandemiden dolayı kongre yapamadık. Her iki yılda bir bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresini o yıllardaki çam balları sorunları nedeniyle böyle bir kongreye hazırlık yaptık. Bu kongre artık uluslararası ve dünyanın bir deyişle de Türkiye’nin bütün arıcıların kongresi haline gelmiştir” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Açıklamasını sürdüren Şahin, “Çam balındaki rekoltesinde meydana gelen orman yangınlarının ardından düşüş oldu. Marmaris’te ciddi bir alan yangınlardan etkilendi. Bizim neresinden bakarsan bakınız, 55-60 bin hektarlık bir çam balı alanımız bulunmaktadır. Ama bu yıl ki düşüşün esas sebebi küresel iklim değişikliğidir” dedi.

 

Öte yandan kongre ve çalıştay kapsamında paneller, yarışmalar ve teknik gezilerin düzenleneceği ifade edildi.

 

 

AdminAdmin