MUĞLA
Giriş Tarihi : 11-02-2023 18:41

Muğla’dan 217 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Sevk Edildi

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında deprem bölgesine gönderilecek yardımlar, bölgeden ilimize gelecek depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konularının koordine edildiği “Deprem Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.

Muğla’dan 217 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Sevk Edildi

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda kurum amirleri tarafından deprem bölgesine yapılan yardımlar ve depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.

Depremin ilk gününden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’dan da arama kurtarma, araç gereç ve insani yardımların aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Muğla’dan deprem bölgesinde 363 araç ve 2288 personel ve gönüllünün görev aldığı, ayrıca il genelinde toplanan battaniye, gıda, giyim, ısıtıcı, su, hijyen malzemesi, yatak, yorgan, çadır, jeneratör, seyyar wc/banyo, konteyner, yakacak ve uyku tulumunun bulunduğu toplam 217 tırın bölgeye karayoluyla, askeri gemilerle ve askeri uçaklarla sevk edildiği belirtildi. 

Aziz milletimizin yardımlaşma ve dayanışma kültürünün çok yüksek olduğunu söyleyen Vali Orhan Tavlı, “İlimiz genelinde çok ciddi düzeyde yardım toplandı ve vatandaşlarımız yardım yapmaya devam ediyor. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm vatandaşlarımız güçlü bir dayanışma örneği gösterdi” dedi.

Gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesine yardım göndermeye devam edeceklerini vurgulayan Vali Orhan Tavlı “Her türlü yardımın vatandaşlarımıza ivedilikle ulaştırılması için ilgili tüm birimlerimiz canla başla çalışıyor. Rabbim sahada çalışan tüm ekiplerimize güç, kuvvet versin. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

AdminAdmin