MARMARİS
Giriş Tarihi : 19-11-2022 13:07   Güncelleme : 19-11-2022 14:15

EUROCOPR İNVEST’TEN BASIN AÇIKLAMASI

EUROCOPR İNVEST’TEN BASIN AÇIKLAMASI

EUROCOPR İNVEST’TEN BASIN AÇIKLAMASI

Marmaris Bozburun'daki Dünyanın en büyük tersanelerinden DSV Yatçılık'ın kurucu ortağı Eurocorp invest'in temsilcileri  diğer ortak Marmaris Yapı'nın basın aracılığıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirip, yönlendirdiğini kaydetti.  
Eurocorp invest'ten yapılan açıklamada, mahkemeden yeni bir karar çıkmadığına dikkat çekilerek, şu sözlere yer verildi: "Biz yüce yargının, belgeler ve hukuk ışığında karar vereceğine ve kazanacağımıza inanıyoruz. Karşı tarafı da aynı anlayış içerisinde bulunmaya, iftira, karalama ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalar yapmamaya çağırıyoruz."
Marmaris'in    Bozburun Mahallesi’nde bulunan ve Dünyanın en büyük tersaneleri arasında gösterilen "DSV Yatçılık"ın ortakları arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin yargı süreci devam ediyor. Ocak 2023'te karar çıkması beklenen sürece yaklaşırken ortaklardan "Marmaris Yapı" adlı şirket tarafından basın aracılığıyla yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu belirtildi. 
 Tersanenin aynı zamanda kurucusu olan diğer ortak Eurocorp invest'in temsilcileri, yargı sürecinin tamamlanmadığı, bu yüzden "Ünlü tersanede düğümler yavaş yavaş çözülmeye başladı" ve "Ünlü tersanede yabancı ortak aleyhine bilirkişi raporu çıktı" gibi başlıklarla duyurulan haberlere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 
Açıklamada ayrıca, Eurocorp invest'in yetkilileri aleyhine, sözde "zimmet, görevi kötüye kullanma" gibi suçlamalarla Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvurunun "Kovuşturmaya yer yoktur" kararıyla sonuçlandığı hatırlatıldı. 2019'da hazırlanan ek bilirkişi raporunda da Marmaris Yapı'nın iddialarının çürüten belgelendiği vurgulandı. Hatta yerinde yapılan incelemelerde, Marmaris Yapı tarafından temin edildiği iddia edilen inşaat melzemelerinin tersanenin tadilatında kullanılmamasına rağmen yine Marmaris Yapı tarafından DSV Yatçılık'a fatura edildiği saptandığı kaydedildi. 
Açıklamada, belgelerin Eurocorp invest'in haklı olduğunu ispatladığı , Marmaris Yapı yetkili ve temsilcilerinin ise ısrarla iftira, sahte delil ve yalancı tanıklara başvurduğu savunuldu. Eurocorp invest'ten yapılan açıklamada, mahkemeden yeni bir karar çıkmadığına dikkat çekilerek, şu sözlere yer verildi: "Sanki bir mahkeme sonuçlanmış da aleyhimize karar çıkmışçasına beyanat vermek ne iş ahlakına, ne etiğe ne de hukuka sığar. Biz yüce yargının, belgeler ve hukuk ışığında karar vereceğine ve kazanacağımıza inanıyoruz. Karşı tarafı da aynı anlayış içerisinde bulunmaya, iftira, karalama ve gerçekleri yansıtmayan açıklamalar yapmamaya çağırıyoruz."

DenizDeniz