AZERBAYCAN
Giriş Tarihi : 23-09-2022 08:58

Azerbaycan, 95 Ermeni askerin cesedini teslim etti

Azerbaycan, 95 Ermeni askerin cesedini teslim etti

Azerbaycan, 95 Ermeni askerin cesedini teslim etti

Azerbaycan, sınırdaki çatışmalarda ölen 95 Ermeni askerin cesedini Ermenistan’a teslim etti. Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın provokasyonları sonrasında çıkan çatışmalarda en az 207 Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Ermenistan, 12 Eylül 2022 tarihinde Azerbaycan’ın Daşkesen, Kelbecer ve Laçin bölgelerine saldırmıştı ve her iki ülke de kayıplar verdi. Azerbaycan, 80 askerin şehit olduğunu açıkladı. Ermenistan ise ölen Ermeni asker sayısını 207 olarak duyurdu. Azerbaycan, sınırdaki çatışmalarda ölen 95 Ermeni askerini Ermenistan’a teslim etti.

AZERBAYCAN, ÖLEN 95 ERMENİ ASKERİN CESEDİNİ TESLİM ETTİ

Azerbaycan, Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlar Devlet Komisyonu yaptığı açıklamada, 12-14 Eylül 2022’deki çatışmaların yaşandığı bölgede ölen Ermeni askerlerin cesetlerinin arandığı belirtildi.

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehine Vatandaşlar Devlet Komisyonu, 95 Ermeni askerin cesetlerinin Azerbaycan Askeri Savcılığı tarafından incelendiği ve cesetlerde herhangi bir şiddet izine rastlanmadığını bildirdi. Cesetlerin incelemesi yapıldıktan sonra Uluslararası Kızılhaç Örgütü aracılığıyla 95 Ermeni askerin cesedini Ermenistan’a teslim edildi.

KAYNAK : qha

DenizDeniz