MİLAS
Giriş Tarihi : 21-11-2022 16:40

YETERLİLİK BELGESİ ARTIK MİLAS’TAN ALINABİLECEK

YETERLİLİK BELGESİ ARTIK MİLAS’TAN ALINABİLECEK

YETERLİLİK BELGESİ ARTIK MİLAS’TAN ALINABİLECEK

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ilçe genelindeki şoför esnafının almakla yükümlü olduğu, belgeyi almak içinse bugüne kadar çevre illere gitmek zorunda kalan şoför esnafı artık Milas’ta bu belgeyi alabilecek. Oda ile Aydın merkezli TSA Belgelendirme Kuruluşu işbirliğinde ilk sınav bugün yapıldı.

5544 Sayılı Mesleki Yeterlilik Kanununa göre şoför esnafının alması zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları artık Milas’ta da yapılacak. Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Aydın merkezli TSA Belgelendirme Kuruluşu’nun ortaklaşa çalışmasıyla, bugün ilk olarak servis şoförlerine yönelik yeterlilik belge sınavı yapıldı.
Oda’nın toplantı salonunda gerçekleşen sınav öncesi Başkan Nurol Paskal, Oda’ya kayıtlı üyelerin bu belgeyi almakla yükümlü olduğunu, alabilmek içinse bugüne kadar çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını belirterek; “Artık bu belgeyi Milaslı şoför esnafımız başka illere gitmeden Milas’tan temin edebilecekler” dedi.
Bu konu üzerinde uzun bir süredir Oda yönetimi olarak hazırlık yaptıklarını ve detaylı bir araştırmanın ardından Aydın merkezli TSA Belgelendirme Kuruluşu ile ortak protokol imzaladıklarını belirten Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, ilk kez yapılan sınav öncesi yaptığı bilgilendirmede; “ Son yıllarda esnaf olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Araç fiyatları, akaryakıt fiyatları, aracın bakım ve yedek parça masrafları, çalıştırdığımız personel giderleri sürekli artarken, geride bıraktığımız 2 yılda yani pandemi sürecinden de en fazla etkilenen sektör olduk. Hal böyle iken bizden istenen belgeler için de hem zaman kaybı, hem de ciddi bir para harcıyoruz. En azından bu gideri azaltma adına almakla yükümlü olduğunuz Yeterlilik Belge sınavlarını artık Oda olarak bizler yapabileceğiz. Bugün de ilk grup olarak servis şoförlerimiz sınava giriyor. Bundan sonrada esnafımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda gruplar oluşturarak sınavlarımız ve belge edindirme faaliyetlerimiz Odamızca takip edilecektir” diyerek, sınava girenlere başarılar diledi.

AdminAdmin