GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-10-2022 13:44

Çıralı’nın projeleri haberde var gerçekte yok

FTSO Başkanı ve Mavi Grubun Başkan Adayı Osman Çıralı’nın gemi yapım hangarı için düğmeye basıldığı yönündeki projenin de kağıt üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Çıralı’nın projeleri haberde var gerçekte yok

 

 

FTSO Başkanı ve Mavi Grubun Başkan Adayı Osman Çıralı’nın gemi yapım hangarı için düğmeye basıldığı yönündeki projenin de kağıt üzerinde olduğu ortaya çıktı. Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke’nin de basından öğrenip son meclis toplantısında, “Hangar için düğmeye basmışsınız, Meclis onayı olmadan nasıl yapacaksınız?” sorusuna, Oda Başkanı Osman Çıralı’nın, “Biz bir şey yapmadık, fizibilite yapıyoruz. Projeyi bu yönetim yapamaz, gelecek yönetim yapabilir” demesi projenin henüz kağıt üzerinde olduğunu da ortaya çıkarmış oldu.

Basında yer alan bu haber Osman Çıralı’nın kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı ilk haber de değil.

 

Meclisten onay kararı bile çıkmayan, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine yapılması düşünülen gemi hangarı projesi için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte okulun bahçesinde gezinerek boy boy fotoğraf çektirilip, basına servis edilen söz konusu projenin; henüz kağıt üzerinde olduğu anlaşıldı. Daha önce de çeşitli konularda kamuoyunu yanılttığı, kamu malını özel işlerinde kullandığı haberleriyle gündeme gelen FTSO Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı’nın, “FTSO’nun yapacağı gemi inşa atölyesi için düğmeye basıldı” başlığıyla basına servis ettirdiği haber de gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İnşaat çalışmalarının başlayabilmesi için onay vermesi gereken kurulun başında olan Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, hangar yapımında çalışmaların başladığı haberini basından okuduğunu belirtti.

 

Çıralı’nın “Birlikte yöneteceğiz, şeffaf olacağız” gibi söylemlerinin de kalıplaşmış sloganlardan ibaret olduğu belirtilerek, Oda’da birlikte çalışmanın önündeki en büyük engelin Oda Başkanı Osman Çıralı olduğu, Odayı tek başına yönetmeye çalışması nedeniyle çeşitli sorunların yaşandığı, bu nedenle projelerin sağlıklı yürütülemediği de ileri sürülüyor.

 

MUSTAFA BÜYÜKTEKE’NİN GEMİ HANGARI SORUSU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Konu hakkında telefon ile görüştüğümüz FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, “FTSO’nun yapacağı gemi inşa atölyesi haberini basından gördüm. Son meclis toplantısında Oda Başkanı Osman Çıralı’ya, gemi hangarıyla ilgili nasıl bir fizibilite çalışması yaptınız. Odalar ve Borsalar Kanunu’na göre inşaat, okul ve derslik yapma konusunda Oda meclisinin kararı gerekiyor. Meclisten onay almanız gerekmiyor mu diye sordum. ‘Biz bir şey yapmıyoruz ki, sadece araştırma yapıyoruz’ dedi. Neden gidip inşaata başlıyoruz diye geziyorsunuz dedim, ‘Onu yanlış yazmışlar bizimle alakalı bir konu değil, zaten onu bu yönetim yapamaz, gelecek yönetim yapabilir” dedi. Ne diyebilirim ki’ açıklamasında bulundu” diye konuştu.

 

Osman Çıralı’nın mecliste yaptığı konuşmada dikkat çeken nokta ise 15 Ekim tarihinde yapılacak seçim öncesi alel acele reklam yapma kaygısıyla yaptığı yanlıştan, odanın basın birimini suçlayarak kurtulma yolunu seçmesi oldu. Osman Çıralı’nın, mecliste başka, basında başka ve üyelerin yanında başka başka konuştuğu iddia edilerek, yapılmayan çalışmaları yapıyormuş gibi gösterip kamuoyunu yanıltarak oy toplama derdinde olduğu ileri sürülüyor.

 

BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYAMADIĞI İÇİN MAVİ GRUPTAN AYRILARAK BEYAZ GRUBU OLUŞTURDUK

Büyükteke, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında yaşanan sorunların, birlikte çalışma ortamının yaratılamamasının en büyük nedeni, Oda Başkanı Osman Çıralı’nın fevri davranışları, egosu, ağzının bozukluğu, verdiği sözleri tutmaması gibi davranışlarıdır. Bizim ayrılmamızın nedenleri de bunlar” dedi.

AdminAdmin