MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-02-2023 21:51

Muğla'dan Deprem Bölgelerine Yardımlar Devam Ediyor

Muğla'dan deprem bölgesine ulaştırmak üzere 31 tır yardım malzemesinin yola çıktı, 600 ünite de kanın bölgeye ulaştırıldığı açıklandı.

Muğla'dan Deprem Bölgelerine Yardımlar Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da vatandaşlar tek yürek oldu. 
Deprem haberinin ardından ivedilikle organize olan Muğla’da AFAD, 112, UMKE ve güvenlik ekipleri ilk etapta arama kurtarma, ilk yardım ve güvenlik ekipleri ile gerekli ekipmanlar bölgeye sevk edildi. Deprem bölgesine ilk etapta Muğla’dan 621 personel, 147 gönüllü ve 181 araç desteği sağlandı. Bölgeye ulaşan ekipler arama kurtarma ve ilk yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
Ayrıca vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi ve ile gelecek olan vatandaşların konaklamalarının sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapıldı.
Muğla Valiliğinin koordinasyonunda Kaymakamlıklar bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla vatandaşlardan gelen ayni yardımların toplanması, koordinasyonu ve deprem bölgesine ulaştırılması çalışmaları yürütülüyor.
31 TIR YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI 
Muğla Valiliğinin koordinasyonunda Kaymakamlıklar, Belediyeler, AFAD, Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının iş birliğiyle hazırlanan deprem kolileri tırlara yüklendi. Bölgeye ulaştırmak üzere 5 tır deniz yoluyla, 26 tır karayoluyla olmak üzere toplam 31 tır yardım malzemesi, gıda kolisi, su ve seyyar mutfak yola çıktı. 
600 ÜNİTE KAN BÖLGEYE ULAŞTI 
Ayrıca Kızılay’ın il genelinde dört kan bağışı merkezinde toplanan 600 ünite kan deprem bölgesine ulaştırıldı. 
Yapılan açıklamada, "Kampanyaya şimdiye kadar gösterilen ve devam eden yoğun ilgi nedeniyle Muğlalı hayırsever hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin