MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-12-2022 16:41

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansının 152. Yönetim Kurulu Toplantısı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 19 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

 

Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tavlı’nın başkanlığında yapılan toplantıya, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Ajans yetkilileri katıldı.

Toplantı gündeminde Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 28 Kasım 2022 tarihinde ilan edilen iki destek programına yer verildi. Destek programlarından birinin gençler tarafından kurulacak olan, teknoloji ve yaratıcılık temelli yeni girişimlere ve genç istihdamının artırılmasına yönelik “Yenilikçi Genç Girişimcilik” programı olduğu belirtildi. Diğer destek programının ise makine, gıda, tekstil ve giyim imalatı sektörlerinde dijital teknolojilerin yaygınlaştırılarak verimliliğin artırılması amacıyla KOBİ’lere yönelik “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Faizsiz Kredi Desteği Programı” olduğu ifade edildi. Toplam bütçesi 22 milyon TL olarak belirlenen programların bölgemiz için hayırlı olması temenni edildi.

Toplantıda bir önceki toplantıdan bu yana Ajansın gerçekleştirdiği çalışmalar gözden geçirirken gelecek dönem çalışmalarına yön verecek faaliyet ve projeler değerlendirildi. Ayrıca Ajansın 2023 yılı çalışma programı, Güney Ege’nin turizm tanıtımı, yatırım destek faaliyetleri hakkındaki çalışmalar incelendi. Katılımı öngörülen etkinlikler ile hayata geçirilmesi planlanan faaliyetler Yönetim Kurulu tarafından görüşülerek toplantı sonlandı.

AdminAdmin