MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-01-2023 12:12

AV. UZUN CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Muğla Barosu önceki dönem Başkanı Av. Cumhur Uzun, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

AV. UZUN CHP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Uzun, “Ülkeme olan sevdamın, Muğla’ya olan aşkımın ve hepsinden önemlisi bu ülkede mutlu çocukların özgürce yetişip büyüyebilmesi için, adaletin hak ettiği değere kavuşarak herkese eşit ve adil dağıtıldığı bir ülkemiz olması için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum” dedi.

2023 genel seçimler öncesi, önceki dönem Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, CHP’den Muğla Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

CHP Muğla İl Başkanlığı önündeki Mehmet Ali Eren Parkında düzenlenen basın açıklamasına, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Yatağan İlçe Başkanı Mehmet Kemiksiz, Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol ile bazı STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kalabalık bir topluluk önünde düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını duyuran ve “Ayağa Kalk Türkiye, Millet Geliyor” sloganıyla yola çıkan Uzun, 30 seneden fazla bir süredir Avukatlık mesleğini yaptığını ifade ederek, “Mesleğimi yaparken adaletin devletin temeli olduğuna inanmış ve bu uğurda çalışmış biriyim.” dedi.

Av. Cumhur Uzun, çalışanın, alın terinin ve demokrasinin egemen olduğu bir Türkiye inşa etmek için yola çıktıklarını belirterek, “Emeğin kutsal bir değer, adaletin herkese eşit sunulduğu bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Biz ki, imkânsızlıklara rağmen, tüm ulusuyla birlik olup, en güç koşullarda Cumhuriyeti kurabilmiş bir neslin torunlarıyız. Biz ki Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehanın ülkesini emanet ettiği Türk gençleriyiz.” diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı günü dünyaya gelmiş ve ismi bu nedenle Cumhur olan bir yurttaş olduğunu dile getiren Uzun, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülkeme olan sevdamın, Muğla’ya olan aşkımın ve hepsinden önemlisi bu ülkede mutlu çocukların özgürce yetişip büyüyebilmesi için, adaletin hak ettiği değere kavuşarak herkese eşit ve adil dağıtıldığı bir ülkemiz olması için, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde, 30 yılı aşkın süredir üyesi olmaktan onur ve mutluluk duyduğum partimden, Cumhuriyetin kurucusu partimizden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muğla Milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyorum. Ayağa Kalk Türkiye, Millet Geliyor, Cumhuriyet Halk Partisi geliyor.”

AV. CUMHUR UZUN KİMDİR?

29 Ekim 1963 tarihinde Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, aslen Muğla Yatağanlı olan işçi bir babanın ve çiftçi bir annenin 2. çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimimi Muğla'nın Yatağan ilçesinde tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydoldu ve 1987 yılında mezuniyetinin ardından, 1988 yılında stajını tamamlayarak, 1989 yılında askerliğini yedek subay olarak Lüleburgaz'da yaptı.

1990 yılında Yatağan'da Muğla Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak kendisine ait avukatlık bürosunda Serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.

1990 yılında kayıt olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki üyeliği, Anayasa Mahkemesi'ne Türkiye Barolar Birliği'nden gösterilecek 3 aday arasından seçilmesi için yapılan seçimlerde aday olması nedeniyle o seçim dönemindeki 4 aylık ayrılık dışında kesintisiz bugün halen sürmekte olup, son ikamet değişikliğim nedeniyle Muğla Merkez Menteşe İlçe Başkanlığı'nda yer almaktadır.

1994 tarihinde yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Yatağan Belediye Meclisi üyeliği görevini ve Meclis'te de Meclis Başkan Vekilliği görevini 1999 yılına kadar sürdürdü. Aynı dönemde zaman zaman Yatağan Belediye Başkan vekilliği görevinde yer aldı.

Yine 1994 ile 1996 tarih aralığında Cumhuriyet Halk Partisi Yatağan İlçe Örgütü'nde İlçe Eğitim Sekreteri olarak görev yaptı.

1991 tarihinden 2019 tarihine kadar CHP’li Yatağan Belediye Başkanlığı'nın sözleşmeli avukatı olarak hizmet verdi.

1992 tarihinden 1999 tarihine kadar da Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı'na sözleşmeli avukat olarak hizmet verdi.

2014 yılında yapılan Muğla Barosu seçimlerinde 3 aday arasından Muğla Barosu Başkanlığı'na seçildi. Bu görevini, 2014-2016, 2016-2018, 2018-2020 ve 2020-2022 dönemleri arasında üst üste 4 dönem toplamda 8 yıl sürdürdü.  

Meslektaşı Çiğdem Uzun ile evli olup, İlke ve Oktay Utku isminde 2 çocuk babasıdır.

AdminAdmin