MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-12-2022 20:32

Tüm Kooperatifler Kooperatifçilik İçin Bir Araya Geldi

Tüm  Kooperatifler Kooperatifçilik İçin Bir Araya Geldi

Tüm  Kooperatifler Kooperatifçilik İçin Bir Araya Geldi
Yöresel ürünler 'Muğla'markası ile satılacak

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın yöresel ürünlerinin 'Muğla' markası ile satılacağını bildirdi.
Muğla’da tarımsal faaliyet gösteren üst birlikler, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle  209 kooperatif başkanı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri bir araya geldi. 
Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşen yemekli toplantıda  “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli Muğla” projesinin lasnsmanı yapıldı.
Aynı gün Bodrum ilçesi Yalıkavak Mahallesinde Muğla ilinde faaliyet gösteren Muğla Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin günlük 1 ton ürün işleme kapasiteli Şoklama ve Soğuk Hava Deposu açılışı yapıldı.   
GEKA’nın  desteği ile “Muğlalılar, Kendi Balıklarını Stokluyor, Balıkçılar Kalkınıyor” Projesini hayata geçiren birlik, sadece Muğla’ya değil Türkiye’nin bir çok yerine sağlıklı balık göndermeyi hedefliyor. 
Programda İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tek tek konukları ile ilgilendi.   
Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Genel Müdür Yardımcısı  Turgay Türkyılmaz, Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Or-Koop Başkanı Ahmet Çetiner, Sür-Kopp Başkanı Ramazan Özkaya, Köy-Koop Başkanı Eray Çiçek’in yanı sıra kooperatif başkanları birlik başkanları,  sivil toplum kuruluş temsilcileri katılım sağladı. 
Kooperatifçilik hakkında kısa bir film ile başlayan etkinlik konuşmalar ile devam etti.
GEKA ‘dan destek alarak hayata geçirilen  İl Müdürü Barış Sayklak’ın “Hayalimizdi, gerçek oldu.” dediği ve lansmanı yapılan “Yerelde Kırsal Kalkınma Modeli Muğla” projesinin tanıtım filmi geceye damgasını vurdu.
İl Müdürü Saylak, Muğla'nın yöresel ürünlerinin 'Muğla' markası ile satılacağını bildirdi.
Arıcılık, balıkçılık gibi tüm üreticileri bir çatı altında toplayacak "Yerelde kırsal kalkınma modeli" projesi ile ilk etapta Milas giriş, Bodrum çıkış, Köyceğiz ve Seydikemer'de dört noktada Muğla'nın yöresel ürünlerinin tamamının satışının yapılacağı yöre mimarisine uygun satış noktaları oluşturulacağını belirten Saylak, "Muğla'nın her ürettiği ürünün kooperatif ve birlikler kanalıyla hak ettiği değer üzerinden tüketici ile buluşturulmasını hedefliyoruz. Muğla'nın yöresel ürünlerinin satışı için ayrıca kurulacak e-ticaret sitesi ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanına ürünler pazarlanacak" dedi.

AdminAdmin